Kérem Várjon!
Cikkek
Egy bor: Lantos Neked Kövidinka 2017 (Kunság)

Van az úgy, hogy az emberfia áll egy vinotékában, beszélget és a szeme megakad egy kövidinkán. És hazaviszi, behűti, kibontja még este. Ez pont ma történt velem, a sztori részletesebben a folytatásban.

Győrffy Zoltán
2018. november 16. 06:19:50
Cikkek
Két bor: Štampar Pušipel 2011 (CRO) & Coronica Gran Teran 2013 (CRO)

Nem túl gyakran bontunk magnum palackokat, ami hiányosság, viszont nemrég kettővel is összebarátkoztunk. A fehéret egy pekás, azaz sütőharangos sütögetés elején kóstoltuk meg, a maradék az ételt fűszerezte, a vöröset viszont már az étel mellé kortyoltuk el. Egy furmint, egy teran, két horvát magnum.

Győrffy Zoltán
2018. november 14. 07:26:01
Cikkek
Egy bor: Sebestyén Szekszárd Grand 2012

A szekszárdi csúcsborokra is készült receptúra, közösségi alapokon készítette el a sorozat első négy példányát négy remek pincészet. A Szekszárd Grand a 2012-es évjárattal debütált a piacon.

Győrffy Zoltán
2018. november 13. 07:33:34
Cikkek
Két bor: Vina Belje Merlot Goldberg 2012 (CRO) és Bratanov Cabernet Franc Reserve 2011 (BUL)

Egy esti beszélgetésnek indult, pár középfokú vizsgára készülő tanítvánnyal, de a végén barátsággá alakult, talán a jó borsor egésze, de ez a két bor mindenképpen hozzájárult. Elsősorban külföldi borok kerültek elő, meg a WSET számára alig létező kelet-európai példák. És ez utóbbiak okoztak nagyobb élményt.

Győrffy Zoltán
2018. november 12. 07:34:01
Cikkek
A Tojzán Méhészetnél jártunk
Tojzán Zoltánt viszonylag fiatalon találta meg a siker, amihez persze önszorgalomra, kitartó munkára volt szüksége. Saját bevallása szerint egyelőre több területen is csak próbálja utolérni magát. A pécsváradi méhész fajtamézei sorra nyerik a díjakat, és a régióban nem nagyon van olyan kézműves vásár, ahol ne találnánk meg. Azaz, a szakma is, a közönség is elismeri a munkáját, így a Pécsi Borozó is ellátogatott a méhészetébe.
Gűth Ervin
2018. november 10. 07:54:55
Hírek
Nagyszabású összejövetellel ünnepelte a Hilltop pincészet a Bor és Piac magazin által odaítélt Legszebb szőlőbirtok elismerést. A pincészet a Legszebb nagybirtok díja mellett összességében is a legtöbb szavazatot kapta.
bori
2018. november 21. 08:24:22
Hírek
A Pécsi Borozó, az egyetlen vidéki kiadású, de országosan terjesztett gasztronómiai és bormagazin az idén első alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont december nyolcadikán, ahol 40 pincészet és más gasztronómiai kiállítók termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők. A Borszalon hiánypótló kezdeményezés, ahol a kulturált borfogyasztás és az ünnepi szezon jegyében 4 ország 15 borvidékének 40 pincészete mutatja be 120 borát az érdeklődő közönségnek.
bori
2018. november 18. 10:25:41
Hírek
28. alkalommal mozgósította a Magyar Bor Akadémia a szőlész-borász és a vendéglátó szakma elitjét, hogy nevezzék meg Magyarország legrangosabb borászati elismerésének jelöltjeit. A felkérésnek mintegy 300 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef tett eleget. 
bori
2018. november 6. 21:25:55
Hírek

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Bora kitüntető címre idén is mind a négy - pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi - borvidékről érkeztek nevezések, 17 pincészetből összesen 41 bort indítottak a versenyen a boros gazdák. A két kategóriagyőztes végül a fehérborok között a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2017-es évjáratú száraz Tribus cuvée-je lett, míg a vörösek mezőnyében a Koch Borászat 2015-ös évjáratú Francia Módi minőségi száraz vörösbora utasította maga mögé a vetélytárs nedűket. A nyertes borászoknak az oklevelet Miseta Attila, a PTE rektora adta át hétfő délután az egyetem Szenátusi tanácstermében.

bori
2018. október 2. 07:09:30
Hirdetés
Programok
Hirdetés
Programajánló
2018. Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés