Kérem Várjon!
Hírek
A nyerő páros
bertalangyuri
2019 October 17.

Október 24-én immár hetedik állomásához érkezik a Glass of Jazz rendezvénysorozat, melynek a Budapest Jazz Club ad otthont a Hollán Ernő utcában. A méltán népszerű kezdeményezés lényege, hogy az igényes jazz-zene és a minőségi borok kedvelői egyszerre hódolhatnak e két élvezetnek, komplex érzékszervi és kulturális élményhez jutva.

A Glass of Jazz estjein minden alkalommal tíz kiállító mutatkozik be a helyszínen, közülük kilencen borokat kínálnak, a tizedik pedig gasztronómiai ínyencségekkel várja a vendégeket. A zenét a jazz műfajának elismert képviselői szolgáltatják, az est folyamán két 45 perces koncertet adva.

És ha ez még mindig nem lenne elég, a szervezők rátettek még egy lapáttal: a soron következő eseményen mutatkozik be az első Glass of Jazz bor, melyet kifejezetten erre az alkalomra készített el a siklósi Joó Tamás Pincészet. Alkalmunk nyílt megkóstolni ezt az exkluzív, a rendezvény stílusához illő címkével ellátott bort, melynek összetétele 40% portugieser, 30% kékfrankos és 30% blauburger. 600 sorszámozott palack készült belőle, ennek megfelelően kereskedelmi forgalomban csak elvétve jelenik meg – ám a Budapest Jazz Club rendezvényein egészen biztosan kóstolható lesz ez a könnyed, társalgáshoz és zenehallgatáshoz is ideális vörösbor. A vendégek az október 24-i koncert alkalmával ismerkedhetnek meg Joó Tamás nagy lelkesedéssel és gondossággal összeállított bisztróborával. A szervezők célja, hogy ezentúl minden évben egy újabb saját bort mutatnak be, ezt a – remélhetőleg kellően hosszú – sort nyitja most meg ez a 2017-es évjáratú házasítás.

A közel hat hektárról szüretelő Joó Pincészetet mindenképpen az olvasók figyelmébe ajánlom. A sajtó képviselői számára tartott beharangozó rendezvényen a fenti boron kívül több tételt is megkóstolhattunk, köztük olyan különlegességeket, mint a 2018-as bíborkadarka, mely ritkán kerül fajtaborként palackba, inkább házasítások részét képezi festőjellege, élénk színanyagai miatt. A képet egy 2018-as olaszrizling és egy ’15-ös merlot tette teljessé – 24-én érdemes lesz keresni a Joó-borokat. A borász nevéből szóviccek egész sora adná magát, de ezt már Tamás is felismerte, és a borai elnevezésével elébük ment – lásd Joóreménység, Joószívvel, stb…

Az aktuális boros kiállítók (természetesen Joó Tamás pincészete mellett) a következők:

  • Bortkostolunk
  • Holdvölgy Experience
  • Kamocsay Ákos Prémium Borok
  • Kerekes Szőlőbirtok és Pince
  • Mörk Pincészet – Balatonakali
  • Planina Borház és Borterasz
  • Torma Pince
  • Tüske Pince

A gasztronómiai élvezetekről ezúttal a Kanálka Manufaktúra gondoskodik. A kicsi, ám annál kreatívabb vállalkozás finomabbnál finomabb krémeket, chutney-kat, sült zöldségeket kínál adalék- és tartósítószermentesen – ez csak természetes! A Makó közelében, Királyhegyesen működő üzemben készülő csemegék közül Farkas-Molnár Ágnes, a Kanálkát vezető testvérpár egyik tagja sült fokhagymát, szilvás és birsalmás chutney-t kínált a jelenlévőknek, és megállapítást nyert, hogy ezek a falatkák kiváló kiegészítői a jó boroknak.

A zenei csemegéről Zolbert gondoskodik. A smooth jazz műfaj képviselője 20 órától lép fel a koncertteremben, hogy a zene és a bor szerelmesei elmerülhessenek az élvezetekben.

A jazz és a bor párosa izgalmas, csábító és ellenállhatatlan. Találkozzunk a Budapest Jazz Clubban október 24-én délután 6-kor egy (vagy több) pohár bor, finom falatok és hangulatos zene mellett.

További információk az eseményről: www.facebook.com/events/555665178304755/