Kérem Várjon!
Hírek
ChardonnÉj Etyeken
jenei
2019 June 17.

Az Etyeki Kúriánál az Öreghegyen a szőlőtőkék mellett már ötödik alkalommal rendezik meg a ChardonnÉJ nevű rendezvényt. Ezen az éjszakán a chardonnay kerül a középpontba. Az idei rendezvényen kiemelt szerepet szánnak a Kárpát-medencei chardonnay-k felfedezésére, ezért a külföldi meghívott pincészetek mellett Ercsey Dániel, a Pécsi Borozó szerkesztője egy mesterkurzus keretében hét boron keresztül fogja bemutatni a különböző országokat, termőhelyeket és borkészítési stílusokat.

A mesterkurzus után délután a szőlőtőkék mellett lesz lehetőség megkóstolni közel 20 pincészet chardonnay-it, többek közt Magyarországról a Villa Tolnay Bor- és Vendégház, a Pannonhalmi Főapátság Pincészete, a Sauska Pincészet szerepel a kiállítók közt, míg a Kárpát-medencéből öt ország hat pincészete lesz jelen a kóstolón, mint például az Esterházy Borászat, a Carassia Pezsgőpincészet, vagy a Puklavec Borászat. Nem kell azonban aggódnia a francia és az újvilági chardonnay-k kedvelőinek sem, a Bortársaság idén is elhozza a rendezvényre chardonnay szortimentjének egy részét.

A sétálókóstoló után tűzgyújtás és a 10. évfordulóját ünneplő Random Trip koncertje vár a résztvevőkre. A rendezvény DJ Q-Cee afterpartyjával zárul majd.

Program:

17.00 - 20.00 Sétáló kóstoló az Öreghegyen

20.30 - 22.30 Random Trip koncert

22.30 - 24.00 Afterparty DJ Q-Cee-vel

Kiállítók:

Etyeki Kúria Borgazdaság Winery
Villa Tolnay Bor- és Vendégház (Badacsony)
Vesztergom Pince (Balatonfüred-Csopak)
Kovacs Nimrod Winery (Eger)
Etyeki Borút Egyesület, (Etyek-Buda)
Nyakas Pincészet (Etyek-Buda)
Gál Szőlőbirtok és Pincészet (Kunság)
Dubicz Borászat és Szőlőbirtok (Mátra)
N.A.G. Borművek (Mátra)
Paulus Molnár Borház (Mór)
Babarczi Szőlőbirtok és Pince (Pannonhalma)
Pannonhalmi Főapátság Pincészete (Pannonhalma)
S2ALAY Pince (Sopron)
Sauska (Tokaj)
Günzer Családi Birtok (Villány)
Esterhazy Wein (Ausztria - Burgenland)
Crama Carastelec Winery (Románia)
Vinuri Recas (Románia)
Vinarija Kovačević (Szerbia)
Vinárstvo Mavín (Szlovákia)
Puklavec Family Wines (Szlovénia)
Bortársaság (Burgundia, új-világi borok)

A rendezvényre Budapestről, a BAH csomóponttól, a Jagelló úton lévő taxiállomásról 14.30, 16.30, 16.45 és 17.00 órakor busztranszfert biztosítanak a szervezők, majd este vissza.

Jegyvásárlás közvetlenül a pincészetnél az etyek@etyekikuria.com-on illetve a Jegymester.hu-n lehetséges. Az esemény Facebook oldala itt érhető el, míg a mesterkurzusról további információk itt találhatóak.