Kérem Várjon!
Cikkek
Kékfrankost szüreteltünk
Szüret a Tűzkő Birtokon
zoranka
2009 September 30.

Szüretelni már tavaly is elindultunk Bátaapátiba, hősiesen fel is küzdöttük magunkat a sáros Tűzkő Dombra, idén ugyanezt porfelhőben tettük meg, mintegy százzal többen. Ragyogó időjárás, pálinkás jóreggelt, félórás szüreti váltások. Egyetlen kézvágás, viszont több mázsa kékfrankos a ládákban és a végén koccintás a 300 éves pince egészségére Albiera Antinorival. Kevés szó, sok fotó.

A Tűzkő Birtok idén másodszor szervezett úgymond repiszüretet. Tavaly nagyjából elmosta az eső, meg a rossz időben alig másfél tucatnyian jöttünk össze, idén viszont vagy másfél százan jöttek el Bátaapátiba, három turnusban fordultak a mikrobuszok a hegyre fel s vissza, kis kék késekkel szüretelt ott celeb, médiasztár, tévészakács és sportoló, no meg mi, pórok is. Hogy ki s mi volt jelen, az a képgalériánkból kiderül.

Wéber Tamás fotósorozata

A remek alkalomra az adott apropót, hogy pontosan 300 éve kezdték el építeni azokat a pincéket, amelyekben ma a birtok barrique érlelésű borai pihennek. Ezért hát szüreteltük a kéfrankost, ettük a finom kis kifliket, kortyoltuk a frissítő verdolinót. Még elfáradni sem lehetett igazán, már eljött a délután, a Naspolyában eltöltött sokfogásos ebéd mellé majdnem teljes Tűzkő borsort kóstoltunk, élvezetes nap volt. Szavak helyett a részletek képekben.