Kérem Várjon!
Hírek
Luca Vére 2013
bori
2013 November 12.

A Pécsi Kulturális Központ idén újra megrendezi a „Luca-napi vigasságokat” 2013. december 12-14. között.

A rendezvény részeként immár hagyományosan megrendezzik az „Új borok mustráját” intézményünk új székhelyének színháztermében. A beérkezett mintákat december 12-én értékeli a zsűri. A verseny eredményhirdetését és a nyilvános borbírálatot 2013. december 12-én, csütörtökön 19 órakor tartják. A nyertes borokat az est résztvevői egy borkóstoló keretén belül megkóstolhatják, miközben a Mecsek Táncegyüttes tagjai és kísérőjük a Tenkes Zenekar tart előadást.

Helyszín: Pécsi Kulturális Központ (7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 6.- volt Szivárvány Gyermekház) színházterme. A bírálatot minden résztvevő írásban is megkapja.

A zsűri tagjai: Csepeli Györgyné (Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Borászati osztályvezetője), Fekete Péter (az Országos Borminősítő Intézet Borászati felügyelője), Győrffy Zoltán (Pécsi Borozó főszerkesztője, borszakíró).

A versenyen az alábbi kategóriákban hirdetnek eredményt:

  • legjobb fehérbor,
  • legjobb vörösbor,
  • legjobb rozébor.

A kategóriák győzteseit a Pécsi Agroker Kft. által felajánlott értékes díjakkal jutalmazzák. 

A mustra legjobb pontszámot elért bora elnyeri a „LUCA VÉRE” címet.

Nevezési feltételek: 

A versenyre kizárólag  idei szüretelésű borokkal lehet nevezni. A nevezési díj az első bornál 500,-Ft, a további boroknál 300,-Ft/bor. A versenyre fajtánként 3 palack bort kérnek, melyeket december 9-11. között, 8-16 óráig lehet leadni a Pécsi Kultuáis Központban (volt Szivárvány Gyermekház) Kovács Ibolya kulturális szervezőnél.

További felvilágosítás az alábbi telefonszámokon kérhető: 72/253-477, vagy 06-30/377-9509.

A csatolt jelentkezési lapot a 72/253-142-es faxon,  vagy a kovacs.ibolya@pecsikult.hu email címre szkennelve lehet beküldeni.