Kérem Várjon!
Cikkek
Miért vedd meg a Borozó őszi számát?
A negyvenharmadik: Pécsi Borozó 2018/3
zoranka
2018 September 06.

Elsőre persze csak általánosságok jutnak eszembe, meg aztán zsarolhatnék érzelmi alapokon is kicsit, elmondhatnám, hogy csak itt, csak most, csak neked. Alapvetően azért érdemes megvenni, mert valóban olvasmányt kínálunk borokról, gasztronómiáról, életérzést, pár kedves órát és kalauzt vásárláshoz, utazáshoz. És ezt még mindig a legjobb egy hagyományos papírmagazinnal átélni.

A Pécsi Borozó az egyetlen olyan gasztrobormagazin, amely független, vidéki, mégis országszerte megvásárolható, változatos tematikával jelentkezik negyedévente és instant élményt kínál kézbe véve. Csak a magazin kell hozzá, némi képzelet és máris kóstolhatunk, utazhatunk, teázhatunk csendesen vagy koccinthatunk a legjobb haverokkal.

Tizenegy éve minden évszak első hetében kiadjuk a magazint, ez már a negyedik formátum, plusz mindig igyekszünk a maximumot beletenni a rendelkezésünkre álló oldalkeretbe. Hogy fennmaradjon, természetesen hirdető kell és olvasó. Mégpedig sok olvasó, mert akkor érdemes elkészítenünk, ha sok kézbe jut el, sok szempár olvassa végig és sokan közülük fontolóra is veszik az olvasottakat.

Az őszi számunkban olvashattok például két borászportrét, az egyiket a szekszárdi Vesztergombi Csabával, a másikat a villányi Kvassay Leventével. Van még egy hosszabb borászos cikk, hiszen elkezdtük felkeresni a nemrég megválasztott új borvidéki elnököket, hogy látják borvidékük jövőjét, első alkalommal Bősz Adrián beszél nekünk a Szekszárdi borvidékről.

Kigyúlt a Déli Fény, elkészült a pécsi borvidék első közösségi bora, ráadásul rögvest a második is kijött, Egyéjszakás néven. Aztán hetven év cirfandli következik: 1948-ig mentünk vissza az időben, ezúttal osztrák ziefrandlerekkel.

Fókuszban a kis, elfeledett, háttérbe szorult borvidékek: mostani számunkban a Zalai borvidéket hozzuk közelebb.

A Mustra legjobb borai mellé a Balkán Bisztró, a Bock Óbor Étterem és a Soul Kitchen receptjeit tesztelhetitek le odahaza. Gasztrotémánk a food styling, Gáll Orsi kolléganőnk Csíki Sándorral és Chvojka Ágnessel beszélgetett.

Ellátogattunk a Novák Sajt Manufaktúrába, a sváb tradíciókat a Bohnensterz hozza, vega írónk A pogácsa kovácsa lesz ezúttal, Harka Éva pedig színes csokoládékkal álmodott.

Szabó Yokka Réka Kata kávés krémesét Kiss Gdget Zoli képszerkesztő kollégánktól irigyelte a fél szerkesztőség, viszont aki még szsrensés volt, ellátogathatott a Marica Családi Étterembe és a KARL Microbrewery & Bistroba.

Vissza az irodalmat, nem hagyjuk a magyar írók borról, ételekről szóló írásait veszni, Grillcsirke kedden címmel Méhes Károly írása jelenik most meg.

Teában a Majomkirály és a nemrég ültetvénnyé váló magyar tea, kávéban a Costa Rica-i magyar kávé avagy a Bányai-sztori az erősségünk, míg sörben bemutatjjuk a pécsi Benga Beert, Kresák Gergő pedig ezúttal a komlókat vesz górcső alá.

És nem mellesleg jön a szokásos bormustra félszáz borral, plusz hírek, újdonságok, beszámolók, versenyeredmények, őszi programok, hozzá ropogtassatok borkekszet, kóstoljatok finom borokat!

A Pécsi Borozó őszi száma szeptember 6-tól a Relay és Inmedio plusz jobb ízlésű egyéb újságosoknál, a MOL, OMV, Shell nagyobb kútjain, Tesco és Interspar hiperekben, a Mecsek Fűszért Coop boltjaiban és más boros helyeken is megvásárolható mindössze 780 forintért.
 

Ennyi kell neked a jóból!

Programajánló
2020. November
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
2020. 11. 07. 17:00 - 23:00
Pócz Pincészet Balatonlelle, Kishegy
8
9
10
11
12
13
14
2020. 11. 14. 17:00 - 2020. 11. 15. 12:00
Knáb Panzió Nemesnádudvar, Széchenyi utca 25.
15
2020. 11. 14. 17:00 - 2020. 11. 15. 12:00
Knáb Panzió Nemesnádudvar, Széchenyi utca 25.
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30