Kérem Várjon!
Hírek
Nemes felajánlás a Füleky Pincészettől
Ercsey Dániel
2020 April 10.

Ezekben a nehéz időkben a társadalmi felelősségvállalás talán a legfontosabb. Megmutatni, hogy számíthatunk egymásra, hogy nem vagyunk egyedül. A bodrogkeresztúri Füleky Pincészet is igyekszik segíteni.

Nincsenek persze egyedül az országban, a badacsonytördemici Skizo Borháznál például a falubelieknek segítenek bevásárolni, de vannak más példák is az országban. Bodrogkeresztúron viszont a település talán legszebb épületét, a Füleky birtokközpontjaként példásan felújított kastélyt, annak is az emeleti szobáit ajánlotta fel a tulajdonos, a későbbi esetleges elkülönítések esetére.

Tudják, ez az a birtok, ahol a több száz éves kastély mellett az egyik oldalon egész Hegyalja egyik legősibb és legszebb temploma áll, a másik oldalon pedig az építészeti díjat nyert modern feldolgozó.

Ráadásul - Hegyalján az már közhely, hogy jók a borok - a főborász, Brezovcsik György édesapja alaposan kivette a részét a kabar szőlőfajta nemesítéséből, így nem meglepő, hogy ebben is élen járnak, érdemes évről évre odafigyelni a kabarból készült borukra.

Aki szeretne erről, vagy a birtokról többet tudni, az csatlakozzon a ma esti (!) Wine O’Clock Karantén kóstolóhoz, ahol a Füleky borok és Brezovcsik György lesznek a főszerepben!