Kérem Várjon!
Hírek
Nyári Société
riedl
2019 July 11.

Királyrák görögdinnye lepel alatt thai bazsalikommal, levendulás kacsamell édesköménykrémmel, pisztáciás piskóta málnával és sör fagyival, kísérő italként pedig citromfüves, ecetes üdítő vagy uborkás, görögdinnyés Aperol-koktél. Többek között ilyen különlegességek is kerültek a Société Bistro & Bar új, nyári ét- és itallapjára.

Megújult nyári étlappal várja vendégeit a Société Bistro & Bar, a menüről a forró évszak jellegzetes alapanyagai, ízei és színei köszönnek vissza. Találunk az új étlapon frissítő gyümölcslevest, amelyet friss, szezonális gyümölcsökre töltve tálalnak előttünk. Az előételek között igazi különlegesség a királyráktatár, amelyben a kristályvirág és a menta is igazi frissítőként hat, míg az egész fogást egy sejtelmes görögdinnye lepel fedi. A főételek közül az édesköménykrémmel és barackkal tálalt levendulás kacsamell remek választás lehet még egy könnyű vacsorához is. A desszertek közül a pisztáciás málnás komlós kreáció a textúrák és a színek tökéletes játékát kínálja: olvad a málna a szánkban, miközben hűsít a fagylalt és roppan a csokoládé. Az ételeket Krasznai Norbert head chef és csapata alkotta meg, a desszert variációkat Barna Zsanett álmodta meg, mindezek mellé pedig az új Signature koktélokat Tarjányi Zsolt bar manager útmutatásával a bartenderek kreáltak meg.

„Az étlapváltás kulcsa, hogy szezonális alapanyagokat használjunk. Minden évszakban van legalább húsz alapanyag, amit kombinálni lehet. Vannak sztenderd variációk, mi ezeket fűszerezzük és egészítjük ki úgy, hogy a végén egyedi és felejthetetlen legyen az ízélmény. Egy fogás 2-3 fő összetevőből áll, majd ezt gondoljuk tovább, itt nagyon fontos az alapanyagismeret, hogy olyan ízpárokat és alapanyag-kombinációkat alkossunk, amelyek egymással harmonizálnak vagy éppen kiemelik egymás ízvilágát. A tálalás is fontos része az ételek szervizelésének, ahogy mások a színek és textúrák, úgy játszunk a tányér színével, formájával is” – avat be a kulisszatitkokba Krasznai Norbert, a Société Bistro head chefje.

Az étlappal párhuzamosan megújult a Bar kínálata is, amelynek egy-egy részletéről Tarjányi Zsolt, a Société bar managere beszélt: „A gyümölcsleveshez egy alkoholmentes italt álmodtunk meg, ami citromfűből, zöld almából, eperből áll, mindezt egy csepp ecettel bolondítottuk meg. A dinnyés, királyrákos fogáshoz uborkás, görögdinnyés aperolos italt állítottunk össze, amibe Bergamotto likőrt használunk. A kacsa főételhez édesköményes gint kínálunk, amibe még barack kerül. A pisztáciás desszert mellé pedig egy sörkoktélt alkottunk meg friss narancslével és bazsalikommal.”

A Société Bistro & Bar mindenkit szeretettel és figyelmes kiszolgálással vár, aki valami újra és igazán különleges ízvilágra vágyik, legyen az munkaebéd vagy vacsora a baráti társasággal.