Kérem Várjon!
Cikkek
Év Bortermelője 2011

Az öt jelöltből három szekszárdi borász az Év Bortermelője 2011 versenyen.  Dúzsi Tamás, Heimann Zoltán és Vida Péter képviseli a borvidéket és a Pannon Borrégiót, rajtuk kívül Áts Károlyra és Gálné Dignisz Évára lehet szavazni.

bori
2011. november 8. 14ó
Cikkek
Liba, újbor, mulatság

Márton napján ismét benépesülnek a pincefalvak. Szinte nincs is olyan pincészet, vendéglő, amely a Pannon Borrégióban ne készülne az újborra szomjas s libasültre éhes vendégek fogadására. Az ajánlatokat mi is összegyűjtöttük a tematikus aloldalunkon, ráadásul ajánlunk kedvező újbor-vásárlási lehetőséget vinotékában is.

bori
2011. november 8. 12ó
Cikkek
Programajánló

Sokac-bált tartanak a Tenkes Csárdában november 12-én szombaton. Este 19 órától sokac ételkülönlegességekbe lehet belekóstolni, a vacsora mellé fellép a Dóla néptáncegyüttes és zenél az Orasje zenekar.

bori
2011. november 8. 8ó
Cikkek
Heimann Szekszárdi Kadarka 2007

Egyre több bor gyűlik össze idehaza, amióta nincs kedvem egyedül megbontani egy palack bort. Csak társaságban kóstoltam az utóbbi hónapokban, de azért azt nem álltam meg, hogy amerre jártam, ne vegyek egy-egy palackot. Úgyhogy most elkezdtem „selejtezni”, vagyis a régebbi évjáratok féltett darabjait akár egyedül is megbontom hetente egyszer-kétszer. Most, hogy a szerkesztőségünk átköltözik a szomszéd utcába, lényegében nyugodtan kóstolhatok, már nem kell nap mint nap hat és fél kilométert hazavezetnem. Felvilágosodásom és eme tény örömére azonnal ki is húztam a dugót egy Heimann Családi Birtokról származó Szekszárdi Kadarkából: az évjárat 2007. 

zoranka
2011. november 6. 8ó
Cikkek
November kilencedikén borszerda

 A Parlament énekkara is erősíti az Agármarketing Centrum „Borszerda” kampányát. Az Országgyűlés képviselőiből álló SZENÁ-TOROK kórus figyelemfelhívó koncertet adott a városligeti Vajdahunyadvárban. A novemberi Borszerda fókuszában a vörösborok állnak, jelentős kedvezményekkel kóstolhatjuk meg a legjobb magyar vörösöket.

bori
2011. november 5. 8ó
Cikkek
Sauska borvacsora az Addoban

A Sauska pincészet öt villányi és tokaji borára készített öt fogást Horváth Tamás október 28-án az Addo Caféban. A fiatal séf első önálló premierje is volt az este, Forál Balázs után immáron ő vezeti majd a Kossuth téri étterem konyháját. Az Addo ígéretes indulása és első másfél-két éve után - a teljesítménye alapján a Dining Guide TOP100 étterme közé, az Enoteca Corso után, második pécsiként kerültek be - kíváncsian vártuk a váltás mit hozott. Mi a borvacsora után megszavaztuk a további bizalmat.

mz
2011. november 4. 8ó
Cikkek
Szekszárdi lányok, szekszárdi pincék

Nem újdonság, hogy a borászatokban nők is dolgoznak. Lévén, hogy a borászkodás általában családi vállalkozás, ahol mindenkinek megvan a maga szerepe. Manapság pedig egyre többször botlik az ember nőkbe és főként fiatalokba egy-egy borászatba betérve. Minket az érdekelt, hogy fiatal lányok miért kezdenek el borral foglalkozni, hogy mi vezette őket erre a pályára és persze, hogy mik a jövőbeni terveik. Első ízben három szekszárdi „borászlányt” kérdeztünk meg. Bodri Orsi főleg a borászat marketing és back office területén tevékenykedik, Eszterbauer Ildikó is főképp a háttérmunkát végzi és leginkább a papírmunka az ő része, míg Sebestyén Csilla egy jónevű skóciai hotel sommelier-je.

Keresztény Ákos
2011. november 3. 8ó
Cikkek
Tesztközi kóstolás

Nálunk az október a pinot hava volt, ez nem lehet kérdés. Egyrészt a Pécsi Borozó őszi számában ez volt a tematikus teszt, aztán meg volt itt nagy vertikális kóstoló Vylyan pinot-kból, előbbi megvolt, utóbbi viszont nekem sajnos kimaradt. De nemrég nekem is a horgomra akadt egy komoly versenyző, mindjárt meg is ismerkedünk vele. Jön azonban a téli szám, persze megint lesz tematikus kóstoló (megjelenés december elején), méghozzá cabernet sauvignonból. Nem kevésbé lesz izgalmas, mint a burgundi társ megmérettetése, ez biztos, de a lelkesedésem azért halványabb, sohasem tagadtam, nem éppen a szívem csücske ez a fajta. Persze, ha szép példánnyal találkozom, én is szívesen lelem örömömet benne (de ezek az alkalmak sajnos elég ritkák). Az a bizonyos horog fogott ebből a fajtából is egy közelebbi ismerkedésre mindenképpen érdemes alanyt.

kenszei
2011. november 2. 8ó
Cikkek
Pinceavatás a decsi hegyen

Néhány év alatt valóra vált a legtöbb szekszárdi borász álma. Szekszárd valóban divatba jött, jelentjük. Ennek pedig egyik egyértelmű jele, hogy az évek óta felfelé ívelő pályán mozgó Takler Pince most új feldolgozót, pinceágat és palackos tárolót avathatott október 25-én kedden este. Ez a fejlesztés még 2008-ban nyert el európai uniós támogatást és a több szempontból sem túl szerencsés 2010-es év miatt közel két és fél évig húzódtak a munkálatok. Takler Ferenc azonban elégedett és úgy érzi végre megfelelő helyen érlelődhetnek a borok és folyhat a pincében a professzionális munka.

mÁkos
2011. október 28. 8ó
Cikkek
Blum Pince, Villánykövesd

Kevésbé ismert tény, hogy a „Villányi Ötök”, a borvidéken először ébredő, vállalkozó, a mai Villány fejlődését megalapozó és meghatározó borászok valójában hatan voltak. A Blum Pince azonban más utat járt be, míg a többség a borászatra koncentrált, addig Blum János a vendéglátás fejlesztésére fordította energiáit. Az utóbbi években kerül csak nagyobb hangsúly a borkészítésre, ahogy mások meg éppen a vendéglátást fejlesztik manapság vállalkozásukban. A közelmúltban két boruk, a Villányi Cabernet Sauvignon Barrique 2006 és a Francz Cuvée 2007 is díjat kapott, előbbi a Pannon Borrégió TOP25 2011-es válogatottjába került be, míg utóbbi a Dél-dunántúli Régió Média Bora lett a legutóbbi választáson.

Mester Zoltán
2011. október 27. 8ó
Összesen 2561 db találat. 173/257 oldal.