Kérem Várjon!
Cikkek
Vasárnapi ebéd Márton-napi hangulatban

A Corso Hotel Pécs**** éttermében, azaz a Bistro 48-ban ezentúl tematikus vasárnapi ebédeket rendeznek, amelyek sorában november 13-án, vasárnap 11.30 és 14.00 óra között Márton-napi ételeket kínálnak a vendégeknek.

bori
2011. november 10. 12ó
Cikkek
Bogyólé Best of (2005-2011) kiállítás

A Bogyólé pályázat elmúlt hét évének legjobb pályamunkáiból nyílik kiállítás ma 18 órakor a Hattyúház Galériában (Király utca 15.). A győztes (és majdnem győztes címkék) november 29-ig díjmentesen megtekinthetőek a galériában. Míg a kiállítást megnyitja Szalay Tamás, lesz újborkóstoló Ipacs Szabó Istvánnal, egy falatka kulinária Golyák Csabával, a zenéről meg közben DJ Elegánskutya gondoskodik.

bori
2011. november 10. 8ó
Cikkek
Nemzetközi díj a Bock Bisztrónak és Bock Józsefnek

Az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) 2011. november 5. és 7. között Algarveban (Portugália) megrendezett IX. kongresszusán a nemzeti alapanyagok felhasználása és a nemzeti hagyományok ápolása érdekében kifejtett szakmai munkájáért EURÓPA-DÍJJAL ismerte el a budapesti Bock Bisztró és a villányi Bock Pince tevékenységét. 

bori
2011. november 9. 8ó
Cikkek
Év Bortermelője 2011

Az öt jelöltből három szekszárdi borász az Év Bortermelője 2011 versenyen.  Dúzsi Tamás, Heimann Zoltán és Vida Péter képviseli a borvidéket és a Pannon Borrégiót, rajtuk kívül Áts Károlyra és Gálné Dignisz Évára lehet szavazni.

bori
2011. november 8. 14ó
Cikkek
Liba, újbor, mulatság

Márton napján ismét benépesülnek a pincefalvak. Szinte nincs is olyan pincészet, vendéglő, amely a Pannon Borrégióban ne készülne az újborra szomjas s libasültre éhes vendégek fogadására. Az ajánlatokat mi is összegyűjtöttük a tematikus aloldalunkon, ráadásul ajánlunk kedvező újbor-vásárlási lehetőséget vinotékában is.

bori
2011. november 8. 12ó
Cikkek
Programajánló

Sokac-bált tartanak a Tenkes Csárdában november 12-én szombaton. Este 19 órától sokac ételkülönlegességekbe lehet belekóstolni, a vacsora mellé fellép a Dóla néptáncegyüttes és zenél az Orasje zenekar.

bori
2011. november 8. 8ó
Cikkek
Heimann Szekszárdi Kadarka 2007

Egyre több bor gyűlik össze idehaza, amióta nincs kedvem egyedül megbontani egy palack bort. Csak társaságban kóstoltam az utóbbi hónapokban, de azért azt nem álltam meg, hogy amerre jártam, ne vegyek egy-egy palackot. Úgyhogy most elkezdtem „selejtezni”, vagyis a régebbi évjáratok féltett darabjait akár egyedül is megbontom hetente egyszer-kétszer. Most, hogy a szerkesztőségünk átköltözik a szomszéd utcába, lényegében nyugodtan kóstolhatok, már nem kell nap mint nap hat és fél kilométert hazavezetnem. Felvilágosodásom és eme tény örömére azonnal ki is húztam a dugót egy Heimann Családi Birtokról származó Szekszárdi Kadarkából: az évjárat 2007. 

zoranka
2011. november 6. 8ó
Cikkek
November kilencedikén borszerda

 A Parlament énekkara is erősíti az Agármarketing Centrum „Borszerda” kampányát. Az Országgyűlés képviselőiből álló SZENÁ-TOROK kórus figyelemfelhívó koncertet adott a városligeti Vajdahunyadvárban. A novemberi Borszerda fókuszában a vörösborok állnak, jelentős kedvezményekkel kóstolhatjuk meg a legjobb magyar vörösöket.

bori
2011. november 5. 8ó
Cikkek
Sauska borvacsora az Addoban

A Sauska pincészet öt villányi és tokaji borára készített öt fogást Horváth Tamás október 28-án az Addo Caféban. A fiatal séf első önálló premierje is volt az este, Forál Balázs után immáron ő vezeti majd a Kossuth téri étterem konyháját. Az Addo ígéretes indulása és első másfél-két éve után - a teljesítménye alapján a Dining Guide TOP100 étterme közé, az Enoteca Corso után, második pécsiként kerültek be - kíváncsian vártuk a váltás mit hozott. Mi a borvacsora után megszavaztuk a további bizalmat.

mz
2011. november 4. 8ó
Cikkek
Szekszárdi lányok, szekszárdi pincék

Nem újdonság, hogy a borászatokban nők is dolgoznak. Lévén, hogy a borászkodás általában családi vállalkozás, ahol mindenkinek megvan a maga szerepe. Manapság pedig egyre többször botlik az ember nőkbe és főként fiatalokba egy-egy borászatba betérve. Minket az érdekelt, hogy fiatal lányok miért kezdenek el borral foglalkozni, hogy mi vezette őket erre a pályára és persze, hogy mik a jövőbeni terveik. Első ízben három szekszárdi „borászlányt” kérdeztünk meg. Bodri Orsi főleg a borászat marketing és back office területén tevékenykedik, Eszterbauer Ildikó is főképp a háttérmunkát végzi és leginkább a papírmunka az ő része, míg Sebestyén Csilla egy jónevű skóciai hotel sommelier-je.

Keresztény Ákos
2011. november 3. 8ó
Összesen 2574 db találat. 174/258 oldal.