Kérem Várjon!
Dátum: 2015. 10. 21. 9:00 - 18:00
Helyszín: PTE KPVK Szekszárd, Rákóczi utca 1.
Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

A konferencia tervezett programja  

IDŐPONT: 2015. OKTÓBER 21.

HELYSZÍN: PTE KPVK SZEKSZÁRD 

PLENÁRIS ÜLÉS:

9:00- 9:10  Dr. Horváth Béla Dékán köszöntője 

9:10 Dr. Törőcsik Mária (PTE-KTK Gazdaságtudományi Intézet egyetemi tanár) A trendkutatás elmélete és gyakorlata  

9: 40 Dr. Gonda Tibor, (PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Intézet mb. intézetigazgató) Borászati trendkutatás (TAMOP - 4.2.1.D-15/1 projekt) eredményeink ismertetése 

10:00 Sebestyén Csilla (Sebestyén Pince, sommelier) Borfogyasztási trendek az Egyesült Királyságban 

10:20 Horkay András (Földművelésügyi Minisztérium; az Országos Borszakértő Bizottság elnöke) A Nemzeti Borkiválóság Program  

10:45- 11:00 Kávé szünet

 11:00 Dr. Nagy Janka Teodóra (PTE KPVK dékán helyettese) A szekszárdi hegyközség jogi szabályozásának a története. 

11:20 Gál Péter (Földművelésügyi Minisztérium; eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár) A szőlészet-borászat ágazati stratégiája 

11: 40 Lipcsey György (Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató helyettese) Az Agrármarketing Centrum borágazati stratégiája  

12-13 Ebéd 

BORTURIZMUS SZEKCIÓ 

A szekció célja a trendkutatás projekt eredményeinek a részletes bemutatása mellett a borturizmus legújabb trendjeinek a feltárása, a régiós és az országos jó gyakorlat megismerése. 

13:00-16:00 

Dr. Pók Tamás (Egri Borászati Klaszter) Egri Borászati Klaszter Az Egri Borászati Klaszter működése, projektjei, eredményei 

Pál János (Zalai Borturisztikai Klaszter elnök) Borturisztikai együttműködés a Zalai borvidéken 

Szász István (Geo-Gráf KFT Pécs) Inspirációk a borról: a Winespiration borturisztikai látogató központ létrejötte 

Kálsecz Marietta (Borturisztikai Szolgáltató) Somlói Bortúrák  

Schmidt Ferenc (Crocus Gere Bor Hotel - Wine Spa****) A borwellness jó gyakorlata Villányban  

Dr. Máté Andrea (PTE KPVK adjunktus) Pillanatképek a hazai borfogyasztás és bormarketing világából 

Dr. Oroszi Viktor (PTE KPVK adjunktus) Borturisztikai jó gyakorlatok a Pannon Borrégióban 

Dr. Spiegler Patrícia (PTE KPVK adjunktus) Az online marketing szerepe a borértékesítésben 

SZŐLÉSZET-BORÁSZAT SZAKMAI SZEKCIÓ  

A szekció célja a szőlészet és a borászati ágazat komplex tevékenységével kapcsolatos új kutatások megismerése, aktuális kérdések felvetése a bormarketingtől a mikrobiológiáig, a szőlőnemesítéstől a kézműves borokig. 

13:00-16:00 

Krizl Edit (Brill Pálinkaház, PTE KPVK) A szőlő másik arca, a törköly pálinka 

Hárs Tibor ( Hárs Pincészet Szajk) Egy bio borászat küldetése, rezisztens fajták felhasználása a borkészítésben 

Angler Kinga (PTE KPVK  Ph.D hallgató) Kérdőjelek a kézműves borok kapcsán 

Vas- Guld Zsuzsanna (PTE KPVK Ph.D hallgató) Polifenolok szerepe a borok kémiai és érzékszervi tulajdonságaiban 

Dr. Kozma Pál (PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet) A szőlő fajtanemesítés perspektivikus iránya, s eredményei Pécsett 

Dr. Werner János (PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet) Klónszelekció a szőlő biológiai alapjainak fejlesztéséért   Dr. Teszlák Péter (PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet) A klímaváltozással összefüggésbe hozható új kihívások a szőlőtermesztésben 

Dr. Csikászné Dr. Krizsics Anna (PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet) A szőlőültetvények tápanyag-utánpótlásának gyakorlata és távlatai   Hevér László (PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet) A szüreti időpont megválasztása és hatása a bor minőségére

További informciók, jelentkezés

Programajánló
2024. április
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Hirdetés