Kérem Várjon!
Hírek
Megjelent a téli Borozó
bori
2019 November 29.
Az van, hogy beelőztük magunkat és váratlanul már ma (sőt néhány helyen már tegnap) elérhető lett a Pécsi Borozó téli száma. A Pannon Borrégió, Magyarország és Közép-Európa gasztronómiai és bormagazinja kiváló rákészülés az ünnepekre, olvasmány az ünnepek alatt és utána sem kell elhajítani: hasznos infók, receptek, borajánlók vannak benne hosszabb távra. Mutatunk részleteket.

A frissen megjelent, téli Pécsi Borozóban egy csomó új borvidéki történetet mutatnak be munkatársaink: Szünder Dezső Maul Zsoltnál járt (Villányi borvidék), Szabó Berni Garai Zoltánt kérdezte (Szekszárdi Borvidék), Koncz Petra a pécsi belváros egyetlen borászatát, a Maeijer&Leemans pincészetet látogatta meg (Pécsi borvidék), Magyar Dorka hazautazott Lentibe és Cseke Gáborral beszélgetett  (Zalai borvidék), míg a Nő és bor rovat házigazdája, Gáll Orsi ezúttal Laposa Zsófit mutatja be (Badacsonyi borvidék).

„Ami a tokaji bort illeti, úgy tűnik keményebb fából
faragták, mint minket, embereket.”

Van ennek a számnak egy kiemelt boros témája: Tokaj (Tokaji Világörökségi Borvidék): teszteltünk 80 édes tokajit, Jenei Balázs beszélgetett a szamorodniról Berecz Stephanie-val (Tokaj Kikelet Pince és Íz Műhely), Bacsó Andrással (Tokaj-Oremus Pincészet) és Balassa Istvánnal (Balassa Bor), Ercsey Dániel bejárta a magyar oldalt, de a szlovák oldalt is, ad gasztrotippeket, hol együnk a borvidéken, és elbeszélgetett Kovács Károllyal, a Mad Wine tulajdonosával, aki a jelen tokaji boréletének egyik meghatározó alakja. A közelgő ünnepek legyen legalább az az éves alkalom, amikor mindannyian egy pohár tokaji aszúval, netán szamorodnival koccintunk a számunkra legkedvesebbekkel. Vannak ugyanis borok és ahogy Szabó Zoltán borász barátunk mondaná, van az aszú, ami nemzeti kincs.

Vannak gasztronómiai témáink is bőven. Bemutatjuk az öt legmenőbb ehető ajándékot karácsonyra Mikes Márk Sommeliertől, Riedl Annamária a gasztrovilágot kérdezte ki: Menyhárt Attila (cukrász), Fekete Gergő (Artizán Budapest), Nagy Zoltán (bártulajdonos és bártender), Csaba Sajben (TOPRUM rooftop bár) és Wéber Tamás (Balkán Bisztró) került ezúttal mikrofonvégre. Jártunk a Babka Budapestben és a CinCin Bistroban is.

Mutatjuk, a pezsgők nem csak szilveszterre valók, pezsgőzni bárhol, bármikor lehet: „Pezsgőzöm, amikor boldog vagyok, és pezsgőzöm, amikor szomorú. Pezsgőt iszom, mikor magányos vagyok, társaságban viszont kötelező. Kacérkodom vele, ha nem vagyok éhes, és kortyolgatom, amikor igen. Máskülönben hozzá nem nyúlnék, kivéve, ha szomjazom!” (Madame Lily Bollinger)

Közép-európai kitekintésünkben Macedónia és a Tikveš Winery, Kis-Lengyelország, no meg Odessza, sőt négy boros szakember arról is ír, náluk hogy viszonyulnak az édes borokhoz. 

Írunk a kelet-frízek teájaról, a ragyogó sárga teáról, adunk 5 csokis tippet a karácsonyhoz, irodalom rovatunkban Szederkényi Olga és Méhes Károly írását olvashatjátok. Czirok Róbert vinorelljeiről Szabó Berni írt, az újborok témakörét Bernáth Péter foglalta össze.

Vannak persze újdonságok, tudósítások, érdekességek a Pannon Borrégió, Magyarország és Közép-Európa boros és gasztroéletéből, programajánló, Mustra vagány és új borokkal, szerkesztőink (Daniel Ercsey, Jenei Balázs, Győrffy Zoltán) és vendégszerzőink (Szabó Zoltán) publicisztikái. És még sorolhatnánk, mert sok minden más is van még.

A Pécsi Borozó független, szerzői és szerkesztői által működtetett magazin, a lap értékesítéséből és a hirdetésekből, szponzorációból tud talpon maradni tizenkét éve. Hitelességünket bizonyítja, hogy ez a tizenkét év folyamatos fejlődést mutatott, és egyre szélesebb körben tudott ismert és elismert médiatermékké válni. Hogy legyen tizenharmadik évfolyam, még több előfizetőre, vásárlóra és hirdetőre van szükségünk, ebben csak rátok számíthatunk!

Keressétek az újságárusoknál, vegyétek meg, fizessetek elő, pont beleillünk minden csizmába Mikuláskor, ideálisak vagyunk a karácsonyfa alá, de csak úgy, bárhol, bármikor, Pécsi Borozót igazán élvezet olvasni! Országszerte, ahol épp szeretnétek, ránk találhattok!

Programajánló
2019. December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2019. 12. 01. 11:00 - 18:00
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécs, Janus Pannonius utca 6.
2
3
4
5
6
7
2019. 12. 07. 10:00 - 14:00
Mecseknádasd, a rejtőzködő borfalu Mecseknádasd, Mecseknádasd
2019. 12. 07. 13:00 - 20:00
Littke Palace Látogatóközpont Pécs, Szent István tér 12.
2019. 12. 07. 14:00 - 19:00
Mecseknádasd, a rejtőzködő borfalu Mecseknádasd, Mecseknádasd
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31