
Beszélgetünk
Az egyediség a valódi érték
Beszélgetünk
Az egyediség a valódi érték
Beszélgetés Simigh János borásszal
A Tolnai borvidék legjobb rozéját és a Szekszárdi borvidék legjobb cabernet franc-ját készítette el a Gyönkön borászkodó Simigh János, mégis kissé elszigeteltnek érzi magát. Hogyan lehet ebből kitörni, mi lehet a felemelkedés útja? Egyebek között erről beszélgettünk vele…
Főzünk

Hasszán pasa köftéje – Hasanpaşa köftesi
2025. 05. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 67. rész
Ezt készítsétek az unalmas fasírt helyett! Hasszán pasa köftéje nem más, mint burgonyapürével töltött, sajttal megkoronázott húskosárka. Finom, látványos étel, és az elkészítése sem bonyolult. Íme a recept Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 67. részében…
Eszünk

5 hasznos tipp a fenntarthatóbb étkezésért
2025. 05. 15. | Borsmenta
Május 15. a Nemzetközi Klímaváltozás Akciónapja. Íme 5 hasznos tanács az étkezéssel kapcsolatban, amit bárki követhet a bolygónk megmentése érdekében…
Főzünk

Pásztorsaláta séf módra – şefin çoban salatası
2025. 05. 08. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 66. rész
Friss, ropogós zöld saláta pofonegyszerű öntettel: ez a şefin çoban salatası, melynek számos variációja létezik a mediterrán konyhákban. Nagyillés János természetesen a török receptet adja közre a Török örömök 66. részében…
Vendégoldal

Új hónap, új kihívások
2025. 05. 06. | Zsirai Kata
Katanapló 14. rész
Eseménydús tavaszi időszak jégesővel és esküvői tortával fűszerezve. Láttatok már az örömtől sikoltozva ugráló tokaji borászt? Hát mi sem, pedig megnéznénk… De azért Zsirai Kata elmeséli nekünk, hogy el tudjuk képzelni. Íme a Katanapló 14. része…
Vendégoldal

A Guns N’ Roses előzenekara Bodrogkisfaludon!
2025. 04. 25. | Borsmenta
Az idén újra lesz BOLDOGkisfalud Feszt! A családias hangulatú, élhető léptékű rendezvényt július 3. és 6. között rendezik a tokaj-hegyaljai településen. Lesz zene, színház, irodalom, képzőművészet, és persze borok a javából. Íme a részletes program…
Vendégoldal

Bolondos szelek
2025. 04. 22. | Zsirai Kata
Katanapló 13. rész
Húsvét előtti rohanás, kalácssütés, ünnepvárás, kóstolók és dűlőtúrák – az ember nem is hinné, hogy mennyi minden belefér két hétbe. Íme a Katanapló, Zsirai Kata csokorba kötött történeteinek 13. része. Fogadjátok szeretettel…
Beszélgetünk

Szeretem kézben tartani a dolgokat
2025. 04. 19. | Nádasi Eszter
Beszélgetés Nyári Emesével
Nyári Emese tavaly vette át édesapjától a 7,5 hektáros Szent György-hegyi borászat vezetését. Az új évjárat már az ő irányítása alatt készült, és a borászkodás mellett izgalmas trezorkóstolókat is szervez…
Főzünk

Hamis vizes börek – yalancı su böreği
2025. 04. 17. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 65. rész
Kívül ropogós, belül krémesen omlós rétegek harmonikus játéka – ez a hamis vizes börek, aminek receptjét megtudjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 65. részében. És hogy miért hamis? Természetesen az is kiderül…
Iszunk

Tízéves a Szekszárd palack
2025. 04. 16. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Sebestyén Csillával, valamint idősebb és ifjabb Heimann Zoltánnal
Nagyszabású budapesti sétálókóstolón ünnepelte a Szekszárdi borvidék, hogy immáron tíz éve kerülnek a terület kiemelt borai speciális palackba. A találkozón Sebestyén Csillával, valamint idősebb és ifjabb Heimann Zoltánnal beszélgettünk...
Iszunk

Tavasz a szőlőben
2025. 04. 13. | Szabó Edit
Új év, új remények! A szőlőskertekbe beköszöntött a tavasz, szükség van a dolgos kezekre. De vajon mit csinál a szőlősgazda tavasszal? Elmeséljük!
Beszélgetünk

Beleszerettem a rajnai rizlingbe
2025. 04. 12. | Csepe Erika
Beszélgetés Nagy Leopolddal, a Folly Arborétum borászával
Úgy döntött, kipróbálja a rajnai rizlinget egy olyan területen, ahol amúgy az olaszrizling és a szürkebarát a sztár, és az eredmények őt igazolják. Nagy Leopolddal, a Folly Arborétum borászával az újításokról, a trendekről és a kihívásokról beszélgettünk…
Főzünk

Datolyás, fetás vöröskáposzta-saláta – mor lahana salatası
2025. 04. 09. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 64. rész
Nyers összetevők, őrületes színek, hersegő, friss ízek! Ez a datolyával és fetával megbolondított vöröskáposzta-saláta minden évszakban elkészíthető, és önálló fogásként vagy köretként egyaránt megállja a helyét…
Vendégoldal

Fagypara
2025. 04. 08. | Zsirai Kata
Katanapló 12. rész
Nyugalmas tavaszi napok, tervezgetés, bolondos április, Skócia, na meg egy kis húsvétvárás. Ilyesmikről mesél az olvasóknak Zsirai Kata a Katanapló 12. részében…
Tesztelünk

Holdvölgy Birtok: Meditation Furmint 2021
2025. 04. 02. | Szabó Edit
A Holdvölgy 2021-es Meditation furmintja a Borsmenta birtokfurmint-tesztjének győztes tétele. A Király- és a Holdvölgy-dűlő terméséből készült, érett bor, remek arányokkal, ünnepi asztalhoz méltó kvalitásokkal…