Kérem Várjon!
Cikkek
Interjú: Nicola Biasi, Associazione Enologi e Enotecnici Italiani

A negyedik Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából különleges borszemináriumot szervezett az ITA (Italian Trade Agency – az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciója) melynek célja, hogy bemutassa Olaszországot, mint a világ legsokoldalúbb bortermelőjét. A mesterkurzusra november 21-én került sor a budapesti Ritz-Carlton Hotelben, Nicola Biasi, az Associazione Enologi e Enotecnici Italiani Borászati Szövetség képviselőjének vezetésével.

Tüske Gyöngyi
2019. december 3. 09:56:22
Cikkek
Tippek borokra, ételekre, utazásra

A karácsonyi előkészületek már sokfelé elkezdődtek, érdemes nekünk is szépen hangolódni és azon gondolkodni, mi az, amit idén esetleg máshogy csinálnánk. Egri Bikavér Karácsonyra címmel sajtóutat szervezett a Wineglass Communication, amin mi is részt vettünk a Pécsi Borozóval. Az út célja, hogy megmutassa: az Egri Bikavérnek, ennek a szívet-lelket melengető, ízig-vérig magyar bornak mennyire ott a helye az ünnepi asztalokon, és mennyire jól párosítható az ünnepi fogások ételeivel. Járjuk be közösen mi is úti állomásainkat, és kóstoljuk végig a bikavér tételeket és a hozzá kínált ételeket, hogy utána könnyebben eldönthessük, mi legyen a mi asztalunkon.

Novák Barna
2019. december 2. 09:17:29
Cikkek
Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten 2.
Az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciójának meghívására (ITA) vettünk részt az „Italian Wine & Food Day”  elnevezésű rendezvényen. Olasz Gasztronómaii Világhét Budapesten, két részben számolunk be az eseményekről és van még egy bónusz is a tarsolyunkban. Következzenek a panettonék, amaronék és jön még egy tintilia is, ha valaki tudja, e név mit takar?!
Tüske Gyöngyi
2019. november 28. 07:38:36
Cikkek
Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten 1.

November 12-én a Corinthia Hotelben rendezte meg az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciója (ITA) az „Italian Wine & Food Day” szakmai napot, az olasz gasztronómiai különlegességek bemutatóját az Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából. Az eseményen több mint 30 olasz gyártó képviseltette magát bor, sör, grappa és alkoholos italok, az olasz gasztronómia élelmiszerei és kávé kategóriákban. Számomra a rendezvény felért egy olasz mesterkurzussal, ugyanis olyan különlegességeket kóstolhattam, mint például 100 hónapig seprőn tartott franciacortát, Aloso Prosecco Superiore DOCG-t, „maláta cuvée" sört, Lambrusco-t és Amarone-t.

Tüske Gyöngyi
2019. november 27. 07:28:48
Cikkek
Zé Feszt, Top5, Adventi Borszalon

Második alkalommal rendezzük meg december 7-én az Adventi Borszalont Pécsett, a Littke Palace Látogatóközpontban. Az évzáró boros-társasági eseményen hat országból mintegy 80 kiállító vesz részt, mintegy 200 bort lehet megkóstolni, mellette baranyai gasztronómiai termelők finomságait is. Itt adjuk át a szerkesztőségünk által harmadszor meghirdetett Pannon Borrégió Top5 elismeréseket, amelyeket az olvasók szavazatai alapján a térség kedvenc pincészetei, éttermei és szálláshelyei kapnak meg. Az Adventi Borszalon részeként valósul meg a második Zé Feszt, a pécsi nemesítésű zé-szőlőfajták éves találkozója, amelyre tucatnyi bortermelő érkezését várjuk az ország minden régiójából. Ne hagyjátok ki Ti sem!

PB
2019. november 26. 07:49:09
Hírek
Az idén 525 minta versengett Magyarország legjobb újbora címért, amit holtverseny következtében 16 bor viselhet. A 16. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon hozták nyilvánosságra az eredményt, ahol mindjárt meg is kóstolhatták a nyertes tételeket is. A november 30-án a budapesti Corinthia szállóban megrendezett fesztiválon díjazták Magyarország legszebb szőlőskertjét és szőlőlugasát is.
bori
2019. december 3. 10:27:52
Hírek
Az van, hogy beelőztük magunkat és váratlanul már ma (sőt néhány helyen már tegnap) elérhető lett a Pécsi Borozó téli száma. A Pannon Borrégió, Magyarország és Közép-Európa gasztronómiai és bormagazinja kiváló rákészülés az ünnepekre, olvasmány az ünnepek alatt és utána sem kell elhajítani: hasznos infók, receptek, borajánlók vannak benne hosszabb távra. Mutatunk részleteket.
bori
2019. november 29. 08:16:44
Hírek
2019. november elején újabb komoly elismerésben részesült a mádi borász, Szepsy István, akinek családja a 16. századtól készít borokat Tokaj-Hegyalján. A Walter Scheel Medal-t gondozó egyesület elnöke, Dr. Christoph Wirtz adta át a kitüntetést hazánk legismertebb borászának a németországi Bonnban, a Villa Hammerschmidt impozáns épületében, a Német Szövetségi Köztársaság egykori rezidenciáján.
bori
2019. november 20. 12:44:32
Hírek

Az Európai Bor- és Gasztonómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) a XVII. Kongresszusán Portugáliában Aurum-díjat adományozott a Legjobb Európai Borászatok kategóriában a Hajós-bajai és a Villányi Borvidéken is aktív Koch Borászatnak.

bori
2019. november 19. 12:11:28
Hírek
A Pécsi Borozó és a CEWI (Central Europan Wine Institute) együttműködésében immár egy évtizede indulnak nemzetközileg is elismert WSET rendszerű borismereti képzések Pécsett. 2020-ban alapfokú és középfokú tanfolyamokat indítunk, borhoz közeli szakmákban dolgozóknak, érdeklődő borkedvelőknek ajánlott kurzusok, sőt karácsonyi ajándékként is jól működnek!
bori
2019. november 18. 07:34:51
Hirdetés
Hirdetés
Programajánló
2020. Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés