Kérem Várjon!
Cikkek
Vendégségben Pataky Dezsőnél Tarcalon

Rögtön az elején elárulom a lényeget, hogy lássák, van értelme végigolvasni: csiszolatlan gyémántot találtam Tarcalon! Egy borászt, aki olyan mintha nem létezne, miközben a borai zseniálisak. Nézzük, hogyan jutottam idáig…

Ercsey Dániel
2017. szeptember 24. 07:44:25
Cikkek
Új rovat: a whisky
Új ismeretterjesztő rovatot indítottunk a print őszi számunkban, a pécsi 19 bar and shoppal közösen. A napjainkban használt kereskedelmi nyelvezet a skót whisky és ír whiskey esetében tesz különbséget. Nos, ez így igaz, bár nem szabad megfeledkeznünk a kanadai és amerikai whisk(e)ykről. A Kanadában készült párlatok többnyire whiskyként váltak ismertté. Az Egyesült Államokban más a helyzet, mert ugyan a bourbon és amerikai whiskeyk jelentős része whiskey, de van néhány olyan márka, amely nevét whiskynek írja. Sorozatunk első részében a skót típusokat mutatjuk be. 
krus
2017. szeptember 19. 06:19:32
Cikkek
Két bor: Magic Wine Merlot & Magic Wine Sauvignon Blanc (Moldávia)

Az utóbbi időkben többször is kaptam varázsbort, de eddig még nem volt érkezésem megkóstolni őket. Tegnap este megtettem és mindjárt lelövöm a poént: nem volt varázslat. Hogy miért sikeresek mégis? Nos, erről szól a következő poszt.

zoranka
2017. szeptember 11. 06:10:46
Cikkek
Egy bor: PP Orahovica Frankovka Vrhunska 2013 (Horvátország)

A kékfrankos közép-európaiságát senki nem vitatja, elvileg már tudjuk, innen is származik, itt érzi magát a legjobban és ha jól gondozzák, szép eredményeket ad. Horvátország kontinentális felén is elég elterjedt fajta, de sokáig nem számított igazán minőségi bornak, talán csak néhány termelő kezdett el az utóbbi években komolyabban foglalkozni a frankovkával.

zoranka
2017. augusztus 31. 8ó
Cikkek
Egy bor: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Hemina 2015
Tulajdonképpen vöröset kerestem, lévén odakinn elég hűvösre sikeredett ez az augusztus huszadika, de aztán kezembe akadt egy Hemina. Most már az egy évvel frissebb van forgalomban, ezt még kollégáimtól kaptam ajándékba, ünnepre kaptam, ünnepkor bontom.
Győrffy Zoltán
2017. augusztus 20. 21:43:36
Cikkek
Ideális megálló tenger felé, tengerről jövet
Szinte minden magyar turista elviharzik mellette, a körgyűrűt már ismeri, mint a tenyerét, de a városba még mindig csak kevesen merészkednek be. Zágráb felfedezésre vár, gyönyörű parkokkal, remek állatkerttel, van folyó, van hegy, nyüzsgő belváros, hangulatos óváros, no és egyre jobb gasztronómiai kínálat. Zágrábi kolléganőnk kedvcsináló írása következik.
Iva Novosel
2017. augusztus 8. 13:22:23
Cikkek
Egy bor: Markus Schneider Einzelstück Portugieser 2012

Több apropó miatt bontottam meg ezt a bort. Egyrészt megfogadtam, hogy visszatérek a rendszeres, jegyzetelt kóstoláshoz – aminek mellékhatása, hogy a jegyzeteket időnként fel is töltöm ide. Másrészt megkívántam valami vöröset. Lehet harminchat fok odakinn, de estére a légkondi huszonhatra hűt, odakinn sincs már harminc, házi sonka volt és stifolder vacsorára, a család már alszik, én meg nézem a csillagokat. Mi más kell ide, mint egy jó oportó?

Győrffy Zoltán
2017. augusztus 2. 07:00:44
Cikkek
Díjátadón jártunk Hajóson

A hajósi barokk kastély igazán festői szépségű épületében rendezték meg július derekán a Duna Borrégió Tanácsa és a Duna Borrégió Borút Egyesület közös szervezésében a Duna Borrégió és a Hajós Bajai borvidék borversenyének eredményhirdetését és díjátadóját.

Szünder Dezső
2017. július 31. 16:43:44
Cikkek
Interjú Bujdosó Ferenccel
A Pécsi Borozónál szeretünk kitekinteni, hiszen természetes, hogy a borvilág régiónkon kívüli történései is érdekelnek minket és szívesen számolunk be azokról. Ezúttal nem mentünk messzire, Bujdosó Ferenccel beszélgettünk a szakmáról, szabadidőről, vitorlákról, aki nem csak a borászatát igazgatja, de 2013 óta a Balatonboglári Hegyközség elnöke is. A tavaszi print számból néhány kérdés és válasz kimaradt, ezek önállóan is megállják helyüket.
Ercsey Dániel
2017. július 6. 14:13:11
Cikkek
Szerkesztői gondolatok

Az elmúlt hetekben szerencsére nem csak a szakmai sajtó foglalkozott a magyar gasztronómiával, legalábbis azzal a részével, amivel foglalkozni érdemes. A Bocuse d’Or világversenyén elért negyedik hely, Széll Tamás és csapatának sikere büszkeségre ad okot, ugyanakkor érdemes kicsit a csillogás mögé nézni, mert még sok a teendőnk.

Győrffy Zoltán
2017. június 19. 07:03:07
Első Előző
1 2 3 4 5
Összesen 1554 db találat. 1/156 oldal.
Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb