Kérem Várjon!
Cikkek
A Winelovers 100 kiadványt szemléztük

Örömteli, amikor az ember mintegy Nostradamusként megjósolja a jövendőt és meg is éli a jóslat beteljesedését. Valahogy így érzem magam most és gondolom így érzik magukat a pannonhalmi termelők is. Rendkívül jó feeling, remélem ők is élvezik!

Ercsey Dániel
2021. szeptember 17. 06:53:17
Cikkek
Bearanyozott Szende-borok

A villányi gavallér és szende múzsája sétált egyet a Montmartre-on, andalogtak a girbe-gurba utcácskákon, megtették a kötelező tisztelgést a  Sacré Cœur-bazilikánál, majd bekukkantottak a világ egyik legelismertebb szakmai borversenyére, a Vinalies-ra. És ha már ott jártak, két arannyal tértek haza Villányba.

Győrffy Zoltán
2021. szeptember 16. 07:42:20
Cikkek
Egy koccintás margójára

Mit ér egy száraz tokaji, ha már 6 éves? Tényleg szétesik és ihatatlan? És egy Amarone, szintúgy 6 évesen? Vajon 2014-ben mit tudott egy édes tokaji? Egyáltalán, melyik a legjobb és van-e értelme összehasonlítani?

Ercsey Dániel
2021. szeptember 13. 06:55:52
Cikkek
Pallagi Ferenc: Tokaji keserű

Elöljáróban annyit, nem lennék a tokaji, főképp a mádi gazdák helyében, amikor elolvassák a könyvet. Feltéve, hogy elolvassák. A szerző ugyanis nem finomkodik, amikor a számára oly kedves borvidékről és termelőkről esik szó. Érted haragszom, nem ellened, tarja a mondás. Ez most százszorosan igaz…

Ercsey Dániel
2021. szeptember 8. 08:08:27
Cikkek
Két bor: Gedeon Birtok Diófás Riesling és Tradíció Cuvée 2020 (Kunság)

Nem túl gyakran fordul elő velem, hogy két palack bort napokon át kóstolgatok. Vagy elfogy, mert sokan vagyunk rá, vagy ott árválkodik egy ideig a hűtőben, aztán átadja a helyét egy újabb jövevénynek. Nem vagyok egy kifejezetten mennyiségi borivó, de ebben az esetben három nap alatt lassacskán kiüresedtek a palackok, kis külső rásegítéssel.

Győrffy Zoltán
2021. szeptember 7. 07:19:53
Cikkek

Dr. Bene Zsuzsanna halk szavú szakember, aki kerüli a nyilvánosságot. Pedig ha leülünk vele beszélgetni a pincébe akár a borról, akár gasztronómiáról vagy turizmusról, élelmiszerbiztonságról vagy szőlőről, gyorsan kiderül, hogy érdemes odafigyelni a mondanivalójára. Nem is csoda, mindezeket a Miskolci Egyetemen is oktatta, ma pedig Tarcalon a kutatóintézetben felügyeli a dolgokat…

Ercsey Dániel
2021. szeptember 6. 17:46:09
Cikkek
Megújult a villányi Gere Crocus Resort&WineSpa

Csizmadia Kristóffal ennek kapcsán beszélgettünk nem csak a szobakiosztásról, de a hőskorról, a wellness részlegről, a világ egyik legjobb dizájneréről, a vendégek elégedettségéről és persze a minőségre való törekvésről.

PROMÓCIÓ
2021. augusztus 31. 08:47:52
Cikkek

Bár borkóstolóra járni mindenképp érdekes, azért sokat számít az is épp hol kóstolunk, és az sem mellékes, épp mit. Néhányak szerint talán a kóstolt borok kellene az első helyre kerüljenek, azonban nálam az, hogy egy bor épp mennyire ízlik bizony számos tényezőtől függ. Meglepően sokat számítanak a kóstolás körülményei, egy ilyen esemény hangulata, amit az előzőeken túl még a résztvevők, a borászatok kollégái és a közönség összetétele is befolyásol. Sok tényezős dolog ez, na. Márpedig a bonyolult dolgok ritkán működnek igazán tökéletesen.

Gyökösi Attila
2021. augusztus 30. 06:41:58
banner
Hírek

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden év augusztusában publikálja Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence) illetve három (Grand Award) poharat adományozva. 2021-ben – most először – két magyar étterem is felkerült erre a listára, a FELIX Kitchen & Bar valamint a WINESCAPE Budapest Borbár.

bori
2021. szeptember 15. 19:27:48
Hírek

Negyed évszázad alatt nagyot fordult a világ az Etyeki Kúria háza táján. Az eleinte csak fehéreket palackozó, néhány hektárnyi területen dolgozó borászat az ország legjobbjai közé került, belevágtak a vendéglátásba is, sőt (!) az ünnepi alkalomra saját pezsgőjükkel koccinthatnak.

bori
2021. szeptember 14. 07:14:23
Hírek
A Magyar Turisztikai Ügynökség őszi országos forgalomélénkítő kampányt indít, amelynek a fókuszában a hazai borrégiók állnak. A cél a turisztikai szezon meghosszabbítása és a borvidékek egyediségének, sokszínű kínálatának bemutatása. Ezzel egyidőben elindul a megújult bor.hu, amely még gazdagabb tartalommal és praktikus funkciókkal segíti a turisták tájékozódását.
bori
2021. szeptember 10. 08:58:36
Hírek
Idén is lesz Borfesztivál

Két hét múlva újra itt a Budapest Borfesztivál, ráadásul nem is akármilyen, hanem épp a 30. a sorban. Hogy kinek mit jelent ez az esemény, azt persze nem tudhatom, számomra valahogy összefonódott a bor iránti érdeklődésem szárnybontogatásaival. Kellemes élmények kötnek hozzá, így természetes, hogy ott leszek szeptember 23-26. között a Budavári Palota teraszain. A tegnapi sajtótájékoztatón sok szépet és érdekeset hallhattunk a rendezvényről, az elmúlt évekről, a tanulásról és a tapasztalatokról, amelyet az egyre nagyobb fesztivál szervezői, kiállítói és látogatói is megélhettek, persze mind máshogyan.

Gyökösi Attila
2021. szeptember 9. 07:57:42
Hírek
Hét Michelin csillagos étterme van mostantól Magyarországnak. A koronavírus járvány okozta nehézségek ellenére is nőtt a csillagos éttermek száma. A Michelin Közép-Európában elsőként Magyarországon jelentette be, mely éttermek kapták meg idén a legnagyobb gasztronómiai elismerésnek számító Michelin-csillagokat és tányér minősítéseket.
bori
2021. szeptember 2. 12:06:23
Hírek
Pécs városa 1997 óta rendezi meg az éves borválasztást a nevét viselő borvidék borai közül. A versenyre minden pécsi borvidéki bortermelő nevezhet palackozott tételekkel, amelyekből legkevesebb 500 palackkal rendelkezik. Az ismert pécsi étteremtulajdonos, Háber Tamás ötlete az eltelt mintegy negyed évszázadban számos helyi termelőnek tudott segíteni a márkaépítésben, piacra jutásban. 
bori
2021. augusztus 27. 07:20:36
Hírek
„Írni mindenki tud, de jól, szórakoztatóan, informatívan és precízen írni – ahhoz már tehetség és elhivatottság kell” – vallja Németh Ágnes, a Hungarian WebWineWriting szervezője. A borszakíró-versenyre negyedik alkalommal került sor, a nevezések száma ismét nőtt, idén már 63 írást küldtek szerte a világból, az USA-tól Indiáig. 
bori
2021. augusztus 24. 07:48:55
Hírek

A 2020 őszén sikeresen elindított Sommelier képzés után, idén ősszel is folytatódik a Magyar Sommelier Szövetség és a Central European Wine Institute (CEWI) közös szervezésében lebonyolításra kerülő hivatalos Sommelier szakmai képzés. Jelentkezésre a www.cewi.hu/jelentkezés oldalon van lehetőség.

bori
2021. augusztus 23. 07:28:35
Hírek
A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében ősztől elindulnak azok a rövid ciklusú képzési formák, amelyek részben a boros szakmát, részben a borkultúra iránt érdeklődőket célozzák meg.
bori
2021. augusztus 13. 13:53:06
Hírek

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg a szüreti szezont - az országban elsőként - augusztus 11-én a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete. A szentmiklóshegyi ültetvényen a korai fajták szürete indult el, az első ládákba a kozmopoliten fajta került.

bori
2021. augusztus 11. 13:32:17
banner
banner
banner
Programok
banner
banner
banner
Programajánló
2020. Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
2020. 05. 05. 20:00 - 22:00
Pécsi Borozó Pécs, Zoom.us
6
7
8
9
10
11
12
2020. 05. 12. 20:00 - 20:00
Pécsi Borozó Pécs, Zoom.us
13
14
15
16
17
18
19
2020. 05. 19. 20:00 - 22:00
Pécsi Borozó Pécs, Zoom.us
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
banner
banner
banner