Kérem Várjon!
Dátum: 2015. 04. 30. 18:00 - 21:00
Helyszín: Kalamáris Pécs, Rákóczi u. 30.
A kérdés jogos és időszerű, hiszen a hárslevelű, autochton Kárpát-medencei szőlőfajtaként eddig mintha csendes társként funkcionált volna. Szinte minden borvidéken találunk belőle kisebb-nagyobb ültetvényeket, mégsem játszik sehol sem főszerepet. Pedig amolyan terroir bor is lehetne, azaz olyan bor, amely tisztán és tartalmasan tudja visszaadni a termőhely/vidék adottságait. Lehet ásványos, lehet fűszeres-virágos, lehet hársméz illatú, lehet talajtól függően lágy és olykor savas-harsány. Rendkívül sokszínű és rendkívül nagy lehetőségekkel bíró fajta, amely még mindig megismerésre vár. Mi itt a Kalamárisban, most megteszünk egy újabb lépést efelé.

Időpont: 2015. április 30. csütörtök 18 óra
Helyszín: Kalamáris Borbisztró és Vinotéka – 7623 Pécs, Rákóczi út 30.


Tervezett Borsor

  • Bakonyi Péter Villányi Hárslevelű 2014
  • Bakonyi Péter Villányi Hárslevelű 2013
  • Sauska Tokaji Hárslevelű 2013
  • Somlói Apátsági Pince Somlói Hárslevelű 2012
  • Bolyki János Egri „Meta Téma” Hárslevelű 2011
  • Gizella Pince Tokaji „Szil-völgy” Hárslevelű 2011
  • Szent Tamás Pincészet Tokaji „MÁD” Hárslevelű 2013 (félédes)
  • Tűzkő Birtok Tolnai Hárslevelű 2011 (félédes)
  • Bakonyi Péter Villányi Hárslevelű 2013 (édes)
  • Hárs Pincészet Pécsi Hárslevelű 2013 (édes)


Borkóstoló: 3.000 Ft

Vacsora-ajánlatunk: Borjúsült, libamájmártás, hársfavirág teában párolt körte, édesköményes zelleres burgonyapüré


Vacsora: 1.500 Ft

Jelentkezés: kalamarispecs@gmail.com ; 72/312-573
 vagy Facebook-üzenet formájában

Programajánló
2024. Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Hirdetés