Kérem Várjon!
Hírek
Helyi ízek, helyi értékek
bori
2012 november 14.

Zárórendezvényét tartotta hétfőn, november 12-én "Helyi ízek, helyi értékek" című IPA-finanszírozott projektjének a Pécs-Mecseki Borút. A Hotel Corso Pécs**** adott otthont a konferenciának, amelyen a projekt által elért eredményeket mutatták be, de a jövőbe is tekintettek és két újabb, a jelenlegihez hasonló tematikájú projektet is bemutattak.

                                                                                                                  Fotók: Szilágyi Anett

Kovács Boglárka Dóra, a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület borúti menedzsere és Endrédi Melinda Dél-Dunántúli Falusi Turizmus Klaszter klasztermenedzsere a  gasztrokulturális kapcsolatok kiépítéséről tartottak előadást, valamint bemutatták a www.gasztrobaranya.eu és www.baranjagastro.eu honlapokat. A Drávaszög gasztrokulturális érdekességeiről Sipos - Zsivics Tünde, a pélmonostori Baranya Júlia Népfőiskolaigazgatója beszélt a hallgatóságnak, majd az új projektekhez kapcsolódó prezentációk következtek. 

Anđelko Balaban, Jagodnjak polgármestere és Ljubomir Damjanović projektkoordinátor a kulenről, Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője Horvátország kontinentális borvidéki területeiről beszélt. Darko Masnec gazdasági igazgató és Marija Podolski projektmenedzser, Križevci Város Önkormányzata nevében mutatták be a Nemzetközi borút-fejlesztés Križevciben projektet, amihez kapcsolódott Dragutin Kamenjak, a Križevci Mezőgazdasági Népfőiskola professzorának előadása Križevci borkultúrájáról.

A konferencia borkóstolóval zárult, amelyen a mecseknádasdi Hetényi Pincészet és a csúzai Pinkert Pincészet borait kóstolhattuk meg, valamint a Križevciből érkezett vendégek is hoztak izgalmas, eddig jórészt ismeretlen fajtákból készített helyi fehérborokat.