Kérem Várjon!
Hírek
„Keltsd életre a parafadugót!”
bori
2013 október 01.

A Zsirai Pincészet „Keltsd életre a parafadugót!” címmel jelentette meg felhívását, ahol a pályázóknak borosdugók felhasználásával készült alkotások tervét kell beküldeni 2013. október 25-ig. A legkreatívabb három ötlet megvalósításához összesen több mint 15 000 db parafadugót biztosít a pincészet. Az elkészült alkotásokat árverezésre bocsátják, a befolyt összeget pedig jótékony célra ajánlják fel. A pályázatba a borkedvelőket is bevonják és játékra invitálják.

A pincészet nagy izgalommal és várakozással hirdette meg a „Keltsd életre a parafadugót!” című pályázatát, hiszen néhány évvel ezelőtt már egy sikeres versenyt szervezett, amelynek köszönhetően talált rá palackjait máig díszítő jellegzetes ZS betűt mintázó címkéjére. A művészvilágot és a boros közösségeket megmozgató jelenlegi kiírás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a tokaji borvidék értékeire, világhírű, jellegzetes ízvilágú boraira és hozzájáruljon a hazai borkultúra népszerűsítéséhez. Ebben a küldetésben a pincészet két együttműködő partnere: a Tokaji Borbarátnők Társasága és Az Ihatóbb Magyarországért Egyesület. Míg előbbi a tokaji borvidék hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséért, a hegyaljai hagyományok ápolásáért dolgozik, addig utóbbi a kulturált borfogyasztás iránt elhivatott.

„A pályázóknak október 25-ig először egy tervet kell beküldeniük, amelyben bemutatják a parafadugók felhasználásával készítendő, borhoz, borászathoz kapcsolódó alkotásukat. A beérkezett pályaművek közül a partnerszervezeteink és pincészetünk képviselőiből álló Zsűri választja ki azt a 10 legeredetibb alkotást, amelyet szavazásra bocsátunk Facebook oldalunkon. A három legtöbb voksot elért pályázó kap lehetőséget, hogy életnagyságban elkészítse művét, amelyhez összesen több mint 15 000 db parafadugót biztosítunk. Mivel a borkedvelőket is szeretnénk bevonni a pályázatba, ezért őket arra buzdítjuk, hogy küldjenek be a kiírásnak megfelelő borosdugókat, és vegyenek részt a Facebook szavazásban.” – foglalta össze a pályázat lényegét Zsirai Petra, a pincészet ügyvezetője.

Az elkészült alkotásokat díjátadó ünnepségen mutatják be, ahol a Zsűri döntése alapján kihirdetik a nyertest, akinek jutalma 100 ezer Ft-os pénzdíj és egy 6 főre szóló borkóstoló a Zsirai Pincészetnél. Azok a szerencsés játékos kedvű borkedvelők, akik dugót küldtek vissza, vagy részt vettek a Facebook szavazáson, 2 fő részére szóló borkóstolóval egybekötött hétvégét nyernek a pincészet mádi vendégházába.

A pályaművek megvalósulását a Procork Kft., a HP-Cork Kft. és a Hungarokork-Amorim Zrt.  Kft. támogatja parafadugók felajánlásával. Az alkotásokat a pincészet online aukción elárverezi, és a befolyt összeget a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet számára ajánlja fel.

A Zsirai Pincészet az ország három jelentős borvidékén (Tokaj, Somló, Villány), közel 17 hektáron gazdálkodó családi vállalkozás, szőlőültetvényeinek legnagyobb része a világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján található.

A pincészetről és a pályázatról bővebb tájékoztatás a www.zsiraipinceszet.hu oldalon található.

Legolvasottabb
Legfrissebb