Kérem Várjon!
Hírek

A Villányi borvidék tavaly elindított, fiatalos, könnyed, mosolygós közösségi bora már az első évjáratával meghódította a fogyasztókat, a legtöbb pincénél hónapokkal ezelőtt elfogytak az első évben kihozott készletek. Nem kell azonban tovább várni a REDykre, hiszen április 4-én a budapesti Doblóban elstartolt a 2018-as évjárat. A Villányi borvidék már korábban is összefogott, ám míg korábban a prémium szegmensen, a nagyformátumú vörösborokon volt a hangsúly, mint a Villányi Franc esetében, most eljött az ideje, hogy fókuszba kerüljön Villány könnyed oldala is. 

bori
2019. április 8. 17:20:39
Hírek

Az első boruk palackozásának 25 éves jubileumát ünneplő Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Prémium borcsaládjának 7 új címkéje egy rendhagyó, művészi alkotó folyamaton keresztül született: a borok inspirálták a neves irodalmárokat - Cserna-Szabó András, Dragomán György, Grecsó Krisztián, Háy János, Parti Nagy Lajos, Szabó T. Anna, Székely Csaba - műveik megírásában, majd ezeket a történeteket dolgozta fel borcímke alkotásain Veress Tamás tervezőgrafikus. Az új, művészi címkés Vylyan Prémium borok már megjelentek az üzletek polcain.

ercsey
2019. április 8. 09:45:06
Hírek

Ötvenegyedik alkalommal rendezték meg április 3-án a Villányi Hegyközségi Borversenyt, amelyen a nyolc bizottság összesen 318 mintát bírált. A döntő többségében vörös kategóriában benevezett borok közül egy kaphatja meg az adott év champion díjat, idén a legmagasabb pontszámot Szende Gábor St. Urbanus Cuvée 2015 kapta.

bori
2019. április 5. 09:36:45
Hírek
A Pécsi borvidék keleti felén, azaz a szederkényi hegyközségben is megrendezték a szokásos évi borversenyt, március 27-én volt 
a borbírálata, az eredményhirdetést március 30-án rendezték meg. Idén 124 borból 6 nagyaranyra érdemes bort is találtak a zsűritagok.
bori
2019. április 3. 15:40:22
Hírek

A kékfrankos hazánk legnépszerűbb és legelterjedtebb kékszőlő-fajtája: országszerte közel 8000 hektáron termesztik, ami kb. 12-13%-át teszi a hazai szőlőskerteknek. Április 13-án, szombaton 14 órától a budapesti Danubius Hotel Gellértben 15 borvidék több mint 60 borászatának százötvennél is több bora lesz kóstolható a Winelovers Kékfrankos Április Nagykóstolóján. A nagykóstolót immár hagyományosan megelőző bortesztre kékfrankos fajtaborokat és kékfrankos alapú házasításokat, bikavéreket vártak a szervezők. 

bori
2019. április 2. 13:57:56
Hírek

A Pécs Vidéke hegyközség szokásos éves borversenyét március 20-án rendezte meg, amelyre 19 termelő 72 bormintával nevezett. A termelői nagydíjat, vagyis a legeredményesebb pincészet elismerését a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet nyerte el 6 aranyéremmel.

bori
2019. március 26. 07:15:40
Hírek

Huszonnegyedszer rendezték meg az idén 300 éves évfordulóját ünneplő Kiskőrösön a XXIV. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borversenyt. Az egész éves ünnepségsorozat részeként március 22-én versengtek magyarországi, szerbiai, erdélyi és bulgáriai kadarka-borok (fehér, rozé, siller, vörös és cuvée) találkoznak a neves grémiummal, hogy kiválasszák a nagydíjas kadarkát.

bori
2019. március 25. 10:55:55
Hírek

A IX. Egri Csillag Fellövésnek ismét a Líceum adott helyet. Az Egri Tavaszi Fesztivál nyitóprogramjának eseményén húsz egri termelő kínálta 2018-as egri csillagját.

bori
2019. március 22. 07:36:05
Hírek
Bár a macaron nemzetközi napját már több éve ünnepeljük Pécsett is, most első alkalommal rendezték meg öt baranyai és egy eszéki cukrászműhely összefogásával a Pécsi Macaron Ünnepet. Az I Love Pécs Caféban több száz pécsi vendég kóstolta vagy vásárolta ezen a márciusi napon az aprócska, ám intenzíven ízletes, megszámlálhatatlan ízvariációban készíthető francia eredetű süteményeket.
bori
2019. március 20. 21:59:25
Hírek

Március 1-én a Borászok Borásza Kóstoló Kör keretein belül az 50 legjobb magyar borász az év egyik legfontosabb szakmai kóstolóját tartotta meg. Az „ötvenek” leadták első szavazatukat a Borászok Borászára. Kiderült, hogy az 50-ből, ki a legjobb 5, de ki lesz a Borászok Borásza? 

bori
2019. március 19. 07:00:07
Összesen 805 db találat. 47/81 oldal.