Kérem Várjon!
Cikkek
Bort választ a megye
Baranya Megye Bora 2010
bori
2010 április 02.

A Baranya Megyei Önkormányzat 2010-ban ismét kiválasztja a Baranyában termelt borok közül a legnemesebbeket, amelyek méltón képviselhetik megyénket itthon és külföldön. A megmérettetésre április 27-én, Villányban borversenyt hirdet. A verseny helyszíne a Villányi Borász Akadémia, amely már többször bebizonyította, hogy méltó körülményeket tud biztosítani a rangos versenyek lebonyolításához.

Benevezhető kategóriák: fehérborok, rozéborok és vörösborok.

A vörösborokat két csoportban bírálják el:
1. kékfrankos, portugieser;
2. cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir
.

A borokat – a hagyományokhoz híven – független, neves borszakértők bírálják el.

Nevezni csak palackozott és forgalomba hozott 2006., 2007., 2008. vagy 2009. évi minősített borral lehet, amely a Baranya Megyei Önkormányzat által meghirdetett versenyeken korábban nem nyert.

A győztes borokból a Baranya Megyei Önkormányzat a következő (2011. évi tavaszi) versenyig rendszeresen vásárol, és reprezentatív ajándékként adja át vendégeinek. A palackokat különleges, a megyecímert is ábrázoló, „Baranya megye bora – 2010” címkével látja el, egyben feljogosítja termelőjét a meg nem vásárolt borkészlet a verseny minősítésére utaló megkülönböztetéssel való árusítására.

Ünnepélyes eredményhirdetés: 2010. április 30. péntek, Dóm Múzeum, Pécs

A győztes borok listája a médiában megjelenik, valamint a nyertes borokról az éttermek, vendéglők is értesítést kapnak. A nyertesek a Szőlő és Bor Ünnepén (Pécs, 2010. szeptember 26.) vehetik át oklevelüket.

A nevezés menete:

  • A nevezni kívánt borokból 3-3 palack leadása a verseny színhelyén (Teleki Zsigmond Szakképző Iskola Borász Kabinetje, Villány, Mathiász János u. 2.)

  • Leadási idő: 2009. április 19-26. 8-15 h között (kontakt: Schneider Jánosné asszony)

  • Nevezési díj: 1.500 Ft/ fajta (a helyszínen fizetendő)

 

Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb