Kérem Várjon!
Cikkek
Díjazták a legjobbakat
Dél-Dunántúl Turizmusáért Díj
bori
2009 February 25.

A Tolna megyei Tengelicen, a Hotel Orchideában rendezték meg a Dél-Dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bált és Díjátadó Ünnepséget, melyen a szakmában legeredményesebb szolgáltatók díjait is átadták február 21-én.

 

Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjat 2008-ban Az év beruházása kategóriában

a harkányi négycsillagos Dráva Hotel Thermal Resort kapta

A Dráva Hotel Thermal Resort **** 135 millió forintos Európai uniós támogatással, a Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Fejlesztés Operatív Programja támogatásával épült meg, átadására 2008. július 30-án került sor. Az 1,2 millárd forintból  megvalósult beruházás teremtette a legtöbb munkahelyet a Dél-dunántúli régió turizmusában az utóbbi években.

 

Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjat 2008 Az év innovációja kategóriában

a villányi Crocus Gere Borhotel kapta 

A régió első bor-wellness hotel megjelenése a turisztikai piacon teljesen újszerűen ötvözi a wellness, a gasztronómia és a borturizmus ismert és új szolgáltatási elemeit egyetlen komplex termékben. A szálloda építészeti stílusa és a szolgáltatások a világtrendeket követik, aminek értékét a villányi nagy múltú borász család és munkatársaik személyességükkel, szívélyességükkel és professzionalitásukkal erősítik.

 

Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjat 2008-ban Az év újságírója kategóriában

Szepesi László kapta

Szepesi László a Magyar Rádió MR6 Régió Rádió tudósítójaként a Tolna megyei, turisztikai vonatkozású hírek, információk évtizedek óta folyamatos, magas szakmai színvonalú és személyes elhivatottságot tükröző megjelenítése miatt érdemelte ki a díjat.  


Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjat 2008-ban Az év turizmusbarát települése kategóriában

Kaposvár városa kapta

Kaposvár kiemelkedik a régió turisztikai települései közül, szembetűnő városképi fejlődése, turisztikai szolgáltatásainak, rendezvényeinek bővülése és folyamatos színvonal emelkedése, és szinte minden meghirdetett, szakmai zsűri vagy közönség szavazat által eldöntött turisztikai vonatkozású díj elnyerése révén. Ezek között vannak a Virágos Város, az Év Tourinform Fenntartója, a Dél-Dunántúlon az Év Rendezvénye, az Év Tourinformátora, és az országos szavazás alapján eldőlt Év Települése díjak is.

 

Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjat 2008-ban Az év rendezvénye kategóriában az  

orfűi Országos Gyereklovas Találkozó kapta

Az orfűi szervezők immár öt, egymást követő évben nyerték el az Országos Gyereklovas Találkozó rendezési jogát a Magyar Lovas Turisztikai Szövetségtől. A rendezvény minden évben egy-egy nappal hosszabb, szakmai tartalma és infrastrukturális háttere folyamatosan fejlődik. 2008-ban már nem csak a gyerekek, hanem a nagyközönség számára is többezer főt vonzó attrakcióvá vált, melynek keretében a magyar lovas kultúra hagyományainak és a lovas sportok minden ágának bemutatásával népszerűsíti a lovas turizmust.