Kérem Várjon!
Hírek
EURÓPA ÍZEI – ételfotó nyereményjáték
bori
2021 March 03.
Európa rendkívül gazdag és változatos kulináris történelemmel és örökséggel rendelkezik. Egyedülálló földrajzi sokszínűség: a finn Lappföld dombjaitól kezdve a Murcia mellett elterülő sivatag homokján és az alpesi hegyvidéken keresztül az Ír-tengerig sok minden megtalálható terülterületén. A termőföld sokfélesége nagyon változatos kulináris kultúrát eredményez. Nem csupán azért utaznak a világ minden részéről Európába, hogy megcsodálják a művészeti és kulturális kincseket, hanem azért is, hogy megkóstolják a helyi konyha specialitásait. A boldogság a konyhában lakozik – Főzz! Süss! Fotózz! Nyerj!

Fedezzük fel Európát egy online, kulináris utazás keretében!

A Europe Direct | Baranya Megyei Európai Információs Pont ételfotó nyereményjátékot hirdet Facebook és Instagram oldalán. Célja, hogy a pályázók a járványügyi korlátozások idején elevenítsék fel utazásaikat, gasztronómiai élményeiket. Főzzenek, süssenek, fotózzák le az elkészült ételt és játszanak!

A legkreatívabb és legizgalmasabb étel- és süteményfotók beküldői értékes ajándékokat nyernek. A zsűri az ötleteket, a befektetett munkát és a kreativitást díjazza, nem az anyagi ráfordítást díjazza. Amennyiben az amatőr fotóhoz egy rövid történet, emlék is kapcsolódik, a pályázó röviden fogalmazza meg! A szakmai zsűri ezt extra pontokkal értékeli.

KÉT KATEGÓRIÁBAN LEHET JELENTKEZNI

1. főétel (leves is lehet)

2. desszert, sütemény

Az Európai Unió 27 *tagállamának egyik jellegzetes, vagy kevésbé ismert ételével lehet pályázni, melyet a pályázó otthon elkészített, majd azt lefotózta.

*EU-tagállamok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

PÁLYÁZÓK KÖRE: a nyereményjátékban részt vehet az a 18. életévét betöltött magyar állampolgár, természetes személy, aki rendelkezik Facebook profillal és Baranya megyében tartózkodási vagy lakhellyel.

A ZSŰRI tagjai:

  • MAUTNER Zsófia szakács, közgazdász, gasztroblogger,
  • Dr. HORVÁTH Zoltán kormánymegbízott, Baranya Megyei Kormányhivatal
  • GYŐRFFY Zoltán a Pécsi Tudományegyetem kapcsolati igazgatója
  • NAGY KATALIN a Pezsgőház Étterem
  • SZABÓ Réka Kata a Yokka Desszertműhely vezetője
  • KERNER Barbara irodavezető, Europe Direct

NYEREMÉNYEK:

Főétel kategória:

1. díj konyhai robotgép

2. díj Mautner Zsófia szakácskönyv csomag

3. díj 50 étel a nagyvilágból, a Pécsi Tudományegyetem különleges szakácskönyve és Pécsi Egyetemi Borbirtok ajándékcsomag

Desszert kategória:

1. díj YOKKA Desszertműhely tematikus workshop 1 fő részére

2. díj turmixgép

3. díj könyv – sütemények, édesség témában

Különdíj:

Pezsgőház Étterem, Pécs ajándékutalványa

HATÁRIDŐ: a képeket a baranya@europedirect.hu címre várjuk 2021. április 9. 23:00 óráig.

RÉSZVÉTELI- ÉS NYEREMÉNYJÁTÉK SZABÁLYZAT:
https://drive.google.com/drive/u/3/folders/1X_RLfu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/bmeip
Instagram oldal: https://www.instagram.com/europedirectbaranya

PARTNEREINK:

  • Pécsi Tudományegyetem
  • Pezsgőház Étterem, Pécs
  • Yokka Desszertműhely, Pécs