Kérem Várjon!
Cikkek
Ismert borászat eladó? Igen!
Szemléztünk az ingatlan hirdetések között és találtunk 10 eladó pincészetet!
Ercsey Dániel
2021 April 07.

Az ember ritkán keres eladó borászatot a neten és bár nálunk szakmai ártalom, hogy félévente megtesszük, arra mi sem számítottunk, hogy a ‘pince, présház’ keresőszavakra éppen ezt dobja elénk a rendszer. Van tehát meglepetés, érdemes kattintani!

1. Aki ismeri Tokaj-Hegyalját, az tudja, hogy évről-évre felröppen az eladó birtokok híre. A dolog gyakran kacsa, máskor pedig csupán arról lehet szó, hogy ‘van az a pénz’ amiért bármikor eladó a birtok, kinek is árt egy hirdetés. A lista első helyén egy régóta ismert tállyai borászat, akiktől nem egy csodás aszút kóstolhattunk már, ráadásul a birtok központjául szolgáló kúria (még felújítás előtt) is gyönyörű és igen jó helyen található. Eladó a Szent Benedek Pincészet! (A hirdetésért katt ide.)

2. A Mátra feljövőben van, valójában szerintünk már régen ott van a felső harmadban, de azért még mindig van miről beszélni, szinte évről-évre megjelenik 2-3 új termelő. Mikor máskor érdemes beszállni a mátrai borászatba, ha nem most? Gyöngyöspatán, ahol Losonci Bálint is borászkodik, eladó a Laczkó Borház, aminek a pincéje már Mátyás király idejében is megvolt! (A hirdetésért katt ide.)

3. A balatonlellei Buzássy Pincészet talán nincsen az első vonalban, de a másodikban nagyon is ott vannak! Évről évre megbízható minőséggel rukkolnak elő, ráadásul a szőlők és a borászat mellé úgy tűnik egy komplett kis kúriát is adnak mellé, így a nyaralás is meg van oldva, nem kell többet apartmant bérelni a családdal! Éljen soká a Balaton déli partja! (A hirdetést itt találjátok.)

4. Újra Tokaj-Hegyalja, ezúttal viszont Tarcal és nem Tállya. Bár nem egy befuttatott borászatról van szó, de a szőlőterületek és az ingatlanok egyértelműen jelzik a tulajdonos eredeti szándékát. Az új borászati üzem (még épül?) a szintén új piaci szereplő Barkland és a Majoros Borbár között található, a település Tokaj felőli végén, míg a szintén a csomaghoz tartozó felújított Sebeő kúria a központban. Nem mellesleg Tarcal egyik legszebb épületéről van szó! A csatolt 22Ha szőlő már csak a ráadás, ha lenne felesleges másfél milliárd forintunk, már rohannánk is megvenni… (Íme a hirdetés.)

5. Maradunk Tokaj-Hegyalján, méghozzá Szegiben, ahol szinte a központban eladó a Soltész Pincészet, a fotók tanúsága szerint salátaültetvénnyel, vinotékával, istállóval és rengeteg paradicsommal együtt. Szőlő sajnos nem jár a dologhoz, de errefelé könnyen meg lehet oldani a felvásárlást, szóval ha valakinek éppen ez hiányzik az életéből, hát hajrá! (A hirdetésért katt ide.)

6. Markazon, közel a víztározóhoz eladó az egykor szebb napokat látott Hadobás Pince. A Facebook oldaluk 2013-ban frissült utoljára, szőlő nem tartozik a hirdetéshez, de azért így sem tűnik rossz opciónak a dolog. Mátra rajongók figyelem! (Íme a hirdetés.)

7. Kanyarodjunk vissza Tokaj-Hegyaljára, méghozzá Mádra, ahol egy igazi legenda került eladósorba. A Monyók Pincészet 1972-es aszújáról sokan hallottak, most pedig adott a lehetőség, hogy a Táncsics utcai kis házzal, az alatta húzódó pincerendszerrel és a 2.7Ha szőlővel a Nyulászó dűlőben megvalósítsuk önmagunkat! Mád rajongóknak kötelező, de másoknak is érdemes rápillantani! (A hirdetés amúgy itt van.)

8. Kötcse nagyon tuti hely a Balaton déli partján, több működő borászattal. Itt találhatjuk meg a Buzás Szőlőbirtokot is, ami a hirdetés szerint bár szőlőterület nélkül, de akár felvásárlói szerződésekkel-kapcsolatokkal együtt eladó. Ha jól értjük a borász is szívesen maradna, szóval ha valaki szereti a dél-Balatont, akkor ez az ideális választás! (A hirdetésért ide kell kattintani.)

9. Megint Tokaj-Hegyalja, sorban az ötödik eladó birtok, ezúttal Sátoraljaújhelyen! A Bodnár Pincészet Borház egy időben jól ment, a kétezres évek elején talán más irányt is vehetett volna, benne volt a levegőben, hogy ismert és sikeres lesz. Most a birtokközpontot, vagyis a borászatot kínálják fel eladásra, a szőlőterületekről nem esik említés, de valószínűleg azt sem nehéz vásárolni errefelé. (Íme a hirdetés.)

10. Végül, de nem utolsósorban egy gyönyörű birtok Etyekről. Úgy tűnik szőlő szinte alig tartozik hozzá, vagyis valójában az épület eladó, viszont a hirdetés szerint a bérlő maradna az értékesítés után is.  (A hirdetésért katt ide.)

Címkék