Kérem Várjon!
Cikkek
Öreg bor nem vén bor
2003 és 2006 a pincéből
kenszei
2013 március 21.

Úgy volt, hogy lesz egy Schiopettino 2003-ból, nézzünk hozzá méltó versenytársat a pincéből. Aztán a Schiopettino gazdája aznap este mégsem ért rá, Borbás Marcsival főzőcskézett inkább, mi meg már reggel megbontottuk szellőztetni a „véneket”. Persze csak hazai viszonylatban azok, másutt ezek még simán polcon lehetnének, idehaza hol van már a 2006-os, főleg a 2003-as évjárat…

És ha már bontva pihentek a polcon, este megkóstoltuk őket. És bizony nem bántuk meg, az utóbbi kóstolók legszebb élménye volt, örömmel kóstolni, kortyolni, inni vörösborokat.

Vylyan Villányi Zweigelt 2006

Már a szín sokat sejtet, nyoma sincsen barnulásnak, öregségre utaló jegyeknek. Illatát teljesen átjárják az érett, gyönyörű gyümölcsök, elsősorban meggy és cseresznye, aztán meg málna is társul melléjük a levegőn, de mindvégig a gyümölcsök vezetik, magával ragadó. A szájba elsőre a savak tűnnek fel, nagyon élőek, virgoncak, de nem leépült szerkezetet kell a hátukon vinniük, komoly gyümölcskosár vár ránk itt is.

Intenzív az íz, szépen integrálódott fahordós jegyekkel, krémességgel, érettséggel, komolysággal, de ugyanakkor vidámsággal is egyszerre. Lehengerlő élmény, nagyon hosszan szimatolom, próbálom fejtegetni a szerkezet rétegeit, de mindig csak oda lyukadok ki, hogy ez a bor bizony szórakoztat és örömet okoz. Hát ezért termett a szőlő nem? Komoly fricska a szétesőfélben lévő, hasonló korú „nagy” vöröseknek (találkoztunk már jópárral...)!

     
A pincénk kikezdi a címkéket, a Feketén nem is maradt meg fotózható állapotban...


Fekete Borpince Szekszárdi Kékfrankos Válogatás 2003

A pohárba pillantva megint bajban lennék a kor megállapításával, nyoma sincs az elmúlt tíz évnek. Itt az illat egy kissé lassabban nyílik meg a pohárban, de meghálálja a türelmet. Komoly mélysége van az aromatikának, egyfajta meleg-kedves érzést áraszt magából. Két legmeghatározóbb illatjegye a nagyon finom csokoládé és a hasonlóan nemes paprika.

A szájban egészen selymes tanninok vezetik, nagyon érett a szerkezet, mindene nagyon szépen egybecsiszolva. Nem túlzó a tartalom, de mégis burjánzónak hat a szájban, csokipor, kakaós jegyek és nagyon szép kávés emlékek ugranak be egyszerre. A hordó tökéletesen simul a struktúrába, a korty lefutása lágy örömöt okoz az ízlelőbimbóknak. Gyönyörű állapotban lévő kékfrankos, boldogságot, melegséget áraszt, öröm volt kóstolni. 

Legolvasottabb
Hirdetés
Legfrissebb
Programajánló
2018. Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
7
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
8
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
9
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
10
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
11
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
12
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
13
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
14
2018. 10. 06. 9:00 - 2018. 10. 14. 17:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
15
2018. 10. 15. 18:00 - 21:00
Balkán Bisztró Pécs, Ferencesek u. 32.
16
2018. 10. 16. 18:30 - 21:00
CEWI (Hotel Zenit) Budapest, Apáczai Csere János u. 7.
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
2018. 10. 27. 17:00 - 22:00
Jókai Rendezvényház Pécs, Jókai tér 6.
28
28
29
30
31
Programok