Kérem Várjon!
Hírek
2012-ben is lesz Pannon Borrégió TOP25
bori
2012 április 23.

A Pannon Borrégió Egyesület 2012-ben ötödik ízben hirdeti meg a Pannon Borrégió TOP25 borversenyt. A versenyben indulhatnak mindazok az egyéni bortermelők, bortermeléssel foglalkozó társaságok és kereskedő szervezetek azon borai, melyeket a Pannon Borrégió (Pécsi, Szekszárdi, Tolnai és Villányi borvidékek) területén termelt szőlőből készítettek és a Magyar Bortörvény előírásainak megfelelnek.

A nevezéseket postán vagy faxon, illetve e-mailben, szkennelve kell eljuttatni a szervezők címére, a nevezési díjaknak a nevezési határidő előtt be kell érkeznie a szervező VinOliva Kft. megadott számlaszámára, a borokat a megadott időpontban borvidéki gyűjtőhelyeken, illetve a Pécs-Mecseki Borút és a Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter irodájában (Pécs, Vince u. 9/2.) folyamatosan, munkanapokon 8-16 óra között lehet leadni. 

Borvidéki gyűjtőhelyek:

Pécsi borvidék: Pécs-Mecseki Borút irodája, Pécs, Vince u. 9/2.
Szekszárdi borvidék: Hegyközségi iroda, Szekszárd, Táncsics u.3.
Tolnai borvidék: Hegyközségi iroda, Bonyhád, Zrinyi u. 3.
Villányi borvidék: Hegyközségi iroda, Siklós, Táncsics M. u. 20.

Leadási idők: május 2-4. és május 7.

Nevezési határidő: 2012. május 7. 14.00

Nevezési díjak: első bor 10.000 Ft + ÁFA, minden további bor 5000 Ft + ÁFA.

Letölthető nevezési lap.

A nevezési díjaknak a verseny kezdetéig be kell érkezniük a szervezők által megadott számlaszámra (VinOliva Kft. 50800111-11186346).

A verseny résztvevői minden egyes versenyeztetni kívánt tételből fajtánként a 0,75 l-esből 3-3 palackot, a 0,5 l-es palackokból 4-4 mintát kell, hogy eljuttassanak a verseny szervezéséért és lebonyolításáért felelős szervezőkhöz.


A Pécsi Tudományegyetem Bora / A Dél-Dunántúli Régió Bora

A Pannon Borrégió TOP25 borversennyel egy időben kerül sor „A Pécsi Tudományegyetem Bora” kiválasztására is, valamint a „Dél-Dunántúli Régió Bora” kiválasztására. A termelőknek ezekre is lehetősége van jelentkezni, „A Pécsi Tudományegyetem Bora” versenyre PLUSZ 3 PALACK BORT, a „Dél-Dunántúli Régió Bora” versenyre PLUSZ 5 PALACK BORT kell leadni.

A TOP25-re benevezett borok közül választják ki a Régió Média Borát is, mégpedig a szervezőbizottság által felkért régiós médiaszakemberekből álló zsűri által.


Pannon Borrégió TOP25 lebonyolítása és borbemutatója

A borversenyt 2012. május 15-én Harkányban rendezi meg a Pannon Borrégió Egyesület és a Pécsi Borozó bormagazin, valamint a társszervezők: a Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Pécsi Tudományegyetem. A borválasztás támogatója a Dráva Thermal Resort Harkány.

A Pannon Borrégió TOP25-be a legmagasabb, minimum 85 pontot elért vörösborok, fehérbor és rozék kerülnek be, a nevezések számaihoz arányosítva. A fehérborok esetében maximum két félédes vagy édes bor kerülhet be a 25 legjobb bor közé. A vörösborok esetében három kategóriát kell arányosítani a nevezések számához mérten: cuvée borok, nemzetközi fajtaborok (cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah stb.) és hazai fajtaborok (kadarka, kékfrankos, portugieser stb.). Egy termelő legfeljebb két borral kerülhet be a legjobb 25 közé.

Részletes szabályzat letölthető: top25.pecsiborozo.hu

A TOP25 bort a nagyközönség is megkóstolhatja 2012. június 30-án, szombaton Pécsett, a Hotel Palatinus Bartók-termében. Több kísérőrendezvény is gazdagítja majd a programot: helyi termékek, sajtok bemutatója, vendégelőadók, mesterkurzusok, csokoládé-bemutató és kóstoló. Társszervezőnk a Dél-dunántúli Falusi Turizmus Klaszter. A TOP25 bemutató támogatója a Hotel Palatinus City Center Pécs.

További információk:
Weboldal: top25.pecsiborozo.hu
Telefon: 70/311-98-35
Email: top25@pecsiborozo.hu