Kérem Várjon!
Hírek
A legjobb pécsi borok
bori
2015 április 03.

A Pécs Vidéke Hegyközség az idei esztendőben is megrendezte a már hagyományos Gyümölcsoltó Boldogasszony napi borversenyét. A borversenyre 22 termelő 60 bort nevezett, tízfős zsűri értékelte a borokat. A legmagasabb pontszámot elért fehér- és vörösbor az oklevélen túl serleg jutalomban részesült, míg a legjobb eredményt elért termelő a Pécs önkormányzata által felajánlott vándorserlegét nyerte meg egy évre.

A hegyközség területén termett legjobb fehérbornak járó serleget a Somogyi Pincészet Pécsi Cirfandli 2011 (édes) borával nyerte el. Ebben a kategóriában 35 fehérbor indult.

A hegyközség területén termett legjobb vörösbornak járó serleget a Radó Pincészet Pécsi Rozé 2014 borával nyerte el. Ebben a kategóriában 17 vörösbor, 7 rozé és 1 siller indult.

A legeredményesebb termelő díját és a Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által felajánlott vándorserleget a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet nyerte el, 2 aranyéremmel és 3 ezüstéremmel.

A Zsolnay Negyedben megrendezett ünnepélyes díjátadón a díjakat Girán János alpolgármester és Radó István hegyközségi elnök adták át, a hangulatról – a termelők által bemutatott borokon túl - a Hanga Banda gondoskodott. A részletes eredménylista innen tölthető le.