Kérem Várjon!
Hírek
A régió legjobb borait keressük
bori
2016 április 19.
A Pannon Borrégió Egyesület 2016-ban kilencedik alkalommal hirdeti meg a Pannon Borrégió TOP25 borversenyt. A versenyben indulhatnak mindazok az egyéni bortermelők, bortermeléssel foglalkozó társaságok és kereskedő szervezetek azon borai, melyeket a Pannon Borrégió (Pécsi, Szekszárdi, Tolnai és Villányi borvidékek) területén termelt szőlőből készítettek és a magyar bortörvény előírásainak megfelelnek.

A nevezési lapokat postán, illetve e-mailben, szkennelve kell eljuttatni a szervezők címére. A nevezési díjaknak a nevezési határidő előtt be kell érkeznie a megadott számlaszámra. A borokat a megadott időpontban borvidéki gyűjtőhelyeken folyamatosan, munkaidőben lehet leadni.

A nevezési lap letöltheti innen.

Nevezési határidő: 2016. május 4., szerda.

Nevezési díjak: első bor 10.000 Ft + ÁFA (bruttó 12.700 Ft),

minden további bor 5000 Ft + ÁFA (bruttó 6.350 Ft).

Átutalási bankszámlaszám: VinOliva Kft. 50800111-11186346.

A nevezési díjaknak a verseny kezdetéig be kell érkezniük a szervezők által megadott számlaszámra. A verseny résztvevői minden egyes versenyeztetni kívánt tételből fajtánként a 0,75 l-esből 3 palackot, a 0,5 l-es palackokból 4 mintát kell, hogy eljuttassanak a verseny szervezéséért és lebonyolításáért felelős szervezőkhöz.

Borok gyűjtőhelyei:

  • Pécs-Mecseki Borút (Pécs)
  • Tenkes Hegyközség (Siklós)
  • Villányi Hegyközség (Villány)
  • Szekszárdi Hegyközség (Szekszárd)
  • Völgységi Hegyközség (Bonyhád)

A Pannon Borrégió TOP25 sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésére

2016. június 11-én, szombaton 15 órakor

kerül sor a pécsi Hotel Palatinus Bartók-termében. A nagyközönség számára kulturális programmal kísérve ugyanitt lesz lehetőség a kóstolásra, összesen 300 fő részére. A nevezők kötelezik magukat, hogy az eredményhirdetésen és a kóstoltatáson személyesen vagy megbízott által a rendezvények teljes ideje alatt képviseltetik magukat

A nevezők kötelezik magukat, hogy a TOP25-be került borukból vagy boraikból 12 palack bort a kóstolókra térítésmentesen a szervező részére bocsájtanak. További 6-12 palack bort a kóstoltatásra nagykereskedelmi áron adnak át a szervező részére.

 ***

A PANNON BORRÉGIÓ TOP 25 borversennyel egy időben kerül sor

„A Pécsi Tudományegyetem Bora 2016/17”

kiválasztására is. A vörösborokkal nevező termelőknek ezekre is lehetősége van jelentkezni, további nevezési díj megfizetése nélkül (rozé vagy fehérborokat nem lehet nevezni). Erre a versenyre plusz 3 palack bort kell csak leadni a szervezőknek  fentebb megjelölt határidőre. A Pécsi Tudományegyetem minimum 800 palack megvásárlását tervezi, a palackokra egyedi címkét helyeznének fel, ennek lehetőségét a nevező pincészeteknek kell biztosítaniuk .

További információk és versenyszabályzat: www.pecsiborozo.hu/top25

Legolvasottabb
Legfrissebb