Kérem Várjon!
Cikkek
Bogyólé-gazda kerestetik!
Vylyan címkepályázat
bori
2011 szeptember 17.

Hagyománnyá vált, hogy a Vylyan Pincészet minden évben kiírja újborához, a Bogyóléhez kapcsolódó címkepályázatát ifjú művészeknek, akik közül a legtehetségesebb kipróbálhatja magát a Nagybetűs Életben! A Pécsi Tudományegyetem jelenlegi és volt hallgatói (30 éves korig!), valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola diákjai pályázhatnak, hogy egy jó címketervvel elnyerjék a dicsősége tés a bort. A győztes tizennyolcezer Vylyan Bogyólé palackon láthatja viszont munkáját, emellett ötvenezer forint alkotói díjat és 2 nagy karton Bogyólét vihet haza. A pályázatot 2011. október 4-én, kedden szigorúan 10.00 órakor zárják.

"Kedves Pályázó, A villányi lankák „bozsoléja” a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé nuvo] hagyományait követve készül. E különleges borkészítés lényege, hogy maga a bor a bogyón belül születik, erre utal a „Bogyólé” elnevezés. A kis bogyólé november elején hagyja el a szülői házat és üdén, fiatalon kezdi meg hódító útját. Igen ám, de milyen köntösben? Hiszen tudjuk jól, hogy nem csak a belbecs, hanem a külcsín is fontos. A Bogyólé, mint minden fiatal, szeret öltözködni, főleg, ha egyedi tervezésű új ruhában pompázhat!

A „stylistok” Ti vagytok, Művésznövendékek, itt a lehetőség a Bogyólé új címkeruhájának megtervezésére! Mi, a „szülők”, a pályázat kiírói - bevallottan művészlelkek, művészetpártolók és lokálpatrióták - bízunk abban, hogy ráéreztek az újbor hangulatára, s a bor friss, gyümölcsös, üde jellege a címkén is tükröződik majd! Még egy dolog: A pályaműnek az önmegvalósítás mellett a „piacosságról” is szólnia kell! Nagyon fontos dolog az is, hogy a fogyasztóknál „átjöjjön” az, amiről a bor szól és már csak a címke egyedisége, pimaszsága, frissessége miatt is leemeljék a polcról és betegyék a kosárba! Ne feledjétek, a Bogyólével mutatja meg az arcát először az új évjárat!

Rengeteg munka ameddig a szőlőből bor lesz, és mégis a címke az, ami felkelti a figyelmet, az az első felütés. Kívánunk nektek elmélyült munkát, inspirációt és azt, hogy érezzétek a feladat súlyát (a téma „habkönnyedsége” mellett természetesen!!) Kívánjuk még, hogy a Vylyannak legyen 2011-re a legütősebb újbor címkéje, amiről az egész szakma beszélni fog! Úgy legyen, kalandra fel!"

További infók a csatolt pdf-ben.

Legolvasottabb
Legfrissebb