Kérem Várjon!
Cikkek
Hova menjek Márton-napon?
Programot ajánlunk: Márton-nap 2010
bori
2010 november 10.

A Pécsi Borozó összegyűjtötte a régió pincészeteinek, éttermeinek Márton-napi kínálatát. Hol, mikor, mennyiért és mit érdemes enni-inni az idei Márton-napon. Itt a legteljesebb kínálat, libatalpas térképpel, 21 szolgáltatóval, Villánytól Paksig. Újborra fel, borbarátok!

Csarnótán a Tenkes Csárdában készülnek speciális étlappal a vendégeknek, kedvezményes árakon, míg Harkányban az Ametiszt Hotel készül menüsorral. Kisharsányban a Vylyan Pincészet állított össze liba hidegtálat és újborokból álló kóstolót. Mohácson a Szent János Hotel kétféle menüt, és a Gombai-Nagy Pincészet borait kínálja látogatóinak. Pakson, a Sárgödör téren a Boráldást követően ötven liter fehér, és ötven liter vörösbor várja majd a látogatókat.

Pécsett az Aranykacsa Étterem kedvezményes áru libamenüvel készül, a Corso Hotel Bistro 48 étterme külön étlapot állított össze az alkalomra. A Pezsgőház Étterem szintén hosszú, tíz napig aktív menülapot szerkesztett. A Somogyi Pince kínálatért az Alagúthoz kell mennünk a Kálvária dombra. A Teleky Bistro konyhájában három séf gyűlik össze, hogy speciális menüt készítsen, ráadásul minden vendégnek egy üveg portugiesert kínálnak ajándékba.

Márton-nap 2010 nagyobb térképen való megjelenítése  

Szekszárdon a Bodri Pincészet libatorral ünnepli a Márton-napot, no meg persze Bodri borokkal Bodri hangulatban. Márkvárt Jánosék a Fürdőház utcai látványpincéjükben libacombbal, libatepertővel, 11 féle bor kóstoltatásával (és korlátlan visszakóstolásával) igyekeznek kedveskedni a vendégeiknek. Utazzunk el nyugodtan Tevelre a Veres Pincéhez: újbor kóstoló és házi finomságok várják a megfáradt utazókat.

Villányban az Agancsos Pincészet négy alkalommal kínál Márton-napi menüt és újbor kóstolót. A Mandula Étteremben Gere Attiláék nemcsak lakomával, de libára hangolt degusztációs menüvel is várják a vendégeiket. A Diófás tér túloldalán Gere Tamás és Zsolt libamenüvel, borsorral és a BorCanto Együttessel készül. A Matias Pincében is zenével vezetik fel a lakomát, de a kisebb étkűeknek falatkákkal is készülnek. Nem maradnak éhesen azok sem, akik a Maul Pince boréttermét választják, kimerítő gasztrokalandban lehet részük. A Polgár Pince újbor köszöntőjén és vigadalmán korlátlanul folynak majd a primőr borok, a Szende Pincében hagyományos bállal, vacsorával ünnepelnek. És nem tesznek másként Villánykövesden, a Blum Pincében sem, alkalmi menü készül Márton-napra.

A Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága idén is különleges programokkal várja a kicsiket és nagyokat Márton-napra. Kiállítás, kézműves foglalkozások, libasimogató, jelmezes felvonulás november 13-án. Részletes program itt.

Legolvasottabb
Legfrissebb