Kérem Várjon!
Hírek
Ide hát, ide hát, ide a kupát!
x
2013 szeptember 09.

Lépésről lépésre haladva dolgozik a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter azon, hogy a régió kiváló termékeit a borfogyasztó és érdeklődő nagyközönség megismerhesse. Ennek elérésére kiváló lehetőséget nyújtanak a klaszter szervezésében megvalósuló közönségrendezvények és kóstolók.

2013 őszén a régió csúcsborainak bemutatkozását szervezzük meg a Budavári Borfesztiválon (2013. szeptember 11–15.), ahol az egész ország borkínálata egy helyen kóstolható, majd ezt követően  a régió egyik legnívósabb borgasztronómiai eseményén pécsi fehérborok népszerűsítésére kerül sor a Szekszárdi Szüreti Napokon (2013. szeptember 19–22.).

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter gesztorszervezete a Pécs–Mecseki Borút, amely az új horvát–magyar együttműködési pályázatok fejlesztési lehetőségeit kihasználva egy borturisztikai kiállítást nyit meg 2013 szeptemberében. A WineSpiration egy új, és hazánkban innovatív beruházás, ahol a több évezredes hagyományokkal rendelkező Pécsi borvidék borkultúráját és a horvátországi határ menti borrégiók hagyományait, értékeit a lehető legkorszerűbben, ötletes, kreatív formában interaktív módon mutatják be. Szeptembertől folyamatos programokkal vár mindenkit a WineSpiration Pécsett, a Zsolnay Vilmos u. 37. szám alatti E78-Üvegházban.
További információért látogasson el a www.winespiration.hu-ra vagy a WineSpiration Facebook oldalára.

A klaszter felismerve egy pécsi egyetemi borklub szükségességét 2013 szeptemberétől „Pécsi Borszeminárium” címen boros foglalkozás-sorozatot indít be a Pécsi Borozóval közös szervezésben a „Pécsiközgázon”. A kóstolókon részt vevők meghallgathatnak egy előadást, valamint ahhoz kapcsolódóan megkóstolhatnak minimum 8 bort, megkapják az ahhoz szükséges kóstolási jegyzeteket is. Aki valamennyi Borszeminárium-rendezvényen részt vesz, év végén tanúsítványt kap.
További információ: www.pannonborklaszter.hu

A Zsolnay Negyedben „Pannon borklub” néven szakmai bemutatókat szervezünk az érdeklődő közönségnek. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter imázs kiadványa elkészült! A kiadványhoz klaszter székhelyén díjmentesen hozzáférhetnek az érdeklődők!

Kövessen minket a facebookon is: facebook.com/borklaszter