Kérem Várjon!
Cikkek
Medvehagyma Fesztivál
Medvehagymás hétvége Orfűn
bori
2010 április 07.

Ahogy az eddigi években, úgy idén is április eleje a medvehagyma ünnepe Orfűn. A nagysikerű gasztro-napokra április 10. és 11-én várják a látogatókat kulturális és gasztronómiai programokkal, korhatár nélkül. (S ha már ott vagyunk, szerezzük be az alapanyagot a Pécsi Borozó receptversenyére.)

A fél 11-kor kezdődő ünnepélyes megnyitó nemcsak a hétvégének szól: egyúttal az EKF Gasztro Faluja Orfű programsorozat is kezdetét veszi a Medvehagyma téren. Szombaton 11-től már ismeretterjesztő előadások várják a hallgatóságot a Kemencés Udvarban, délután pécsi szakácsok mérik össze medvehagymás receptjeiket. Estig koncertek, zenés előadások szórakoztatják a látogatókat.


Vasárnap országos madárijesztő versennyel indul a program, s folytatódnak az előadások is, ebéd után Dörömböző Marika néni tanítja medvehagymás sütemények elkészítését a vállalkozó kedvűeknek.

A rendezvény ideje alatt az Orfűi Kemencés Udvartól élményvonat indul a Pécsi-tóhoz, medvehagyma szedési lehetőséggel. Lesz kirakodóvásár, könyvvásár és könyvdedikálás, fotókiállítás, kemencében sült (medvehagymás) langalló, pogácsa és sütemények. Sőt, élő medvebocsok is ellátogatnak Orfűre.

Részletes program itt, kedvcsináló itt, előtanulmány meg itt.
 

Legolvasottabb
Legfrissebb