Kérem Várjon!
Hírek
Par Excellence Díj a Magyar Borkultúráért
bori
2014 december 17.

A Magyar Sommelier Szövetség 2014. december 16-án sajtótájékoztatót tartott a belvárosi Kárpátia Étteremben, melyen bejelentették a Szövetség által létrehozott Par Excellence díj kitüntetettjeinek nevét. Az ünnepélyes díjátadásra 2015. február 22-én kerül sor a Magyar Sommelier Bajnokság aznapi döntőjének megkezdése előtt, a budapesti Hotel Corinthia Kávébár Bazár 2015 rendezvényének keretein belül.

2011. májusában történt megalakulása óta a Magyar Sommelier Szövetség több mint ötven szakmai programot és továbbképzést szervezett tagjainak, melyek során folyamatosan kapcsolatban áll és szorosan együtt működik a hazai borszakma meghatározó szakembereivel. Így merült fel egy díj létrehozásának gondolata.

A Magyar Sommelier Szövetség Elnöksége - az elfogadott alapszabályban foglalt felhatalmazásával élve - elfogadta a PAR EXCELLENCE díj alapításáról rendelkező szabályzatát.  Az Elnökség arról is döntött, hogy első alkalommal már az idén,
2014-ben sor kerül a díjak adományozására, aminek érdekében felkérte a Tagságot, hogy szavazzon arról, hogy az öt kategóriában - termelő, kereskedő, vendéglátó, oktató, szakíró - kiket tart érdemesnek erre az elismerésre.

A PAR EXCELLENCE díj a Magyar Sommelier Szövetségnek, mint civil szervezetnek a szakmai elismerése olyan személyeknek, akik tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, illetve különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, valamint a vendéglátói munka megbecsültségének és népszerűsítésének növeléséhez. Ennek megfelelően egy olyan értékítéletet tükröz, amely egyaránt figyelembe veszi a díjazott eddigi magas színvonalú szakmai tevékenységét, valamint azt is, hogy munkássága mennyire segíti a Magyar Sommelier Szövetség célkitűzéseinek megvalósulását, illetve mennyire ad támogatást tevékenységének eredményességéhez

Par Excellence díj - termelő kategóriában: Heimann Zoltán, a Heimann Családi Birtok tulajdonosa és reprezentánsa

Par Excellence díj – vendéglátó kategóriában: A Gundel Étterem csapata

Par Excellence díj – szakíró kategóriában: Alkonyi László

Par Excellence díj - oktató kategóriában: Káli Ildikó, jelenleg a Kodolányi János Főiskola oktatója, címzetes főiskolai docense

Par Excellence díj – kereskedő kategóriában: dr. Szalay Péter, az IFDT Kft ügyvezető igazgatója és tulajdonosa

Legolvasottabb
Legfrissebb
Programajánló
2020. Május
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
2020. 05. 05. 20:00 - 22:00
Pécsi Borozó Pécs, Zoom.us
6
7
8
9
10
11
12
2020. 05. 12. 20:00 - 20:00
Pécsi Borozó Pécs, Zoom.us
13
14
15
16
17
18
19
2020. 05. 19. 20:00 - 22:00
Pécsi Borozó Pécs, Zoom.us
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31