Kérem Várjon!
Cikkek
Piac előtt, piac után
Fröccs-kalauz: Koccintó Kisvendéglő és Söröző
a szerk.
2011 május 09.

Nem is kell annyira benne lenni a korban, hogy emlékezzünk, a kispiacnak, a Búza téri piacnak milyen hangulata volt. Biztos jó lesz majd az is, ha épül egy soklakásos társasház a helyén, az illetékes szerv nyilán nem kísérte el nagyapját ide, s így kólát sem ivott, míg az öreg fröccsözött a haverjaival. De mi egy darabig még biztos átélhetjük az élményt a lemenő nap fényében.

Koccintó Kisvendéglő és Söröző, Béri Balogh Ádám utca 3.

A Koccintó utcája nem forgalmas, és a piac bezárásával sem vezet már el mellett olyan útvonal, melyen bármi okból, hacsak nem véletlenül, végigsétál a teremtett lélek. Ránézésre rosszhírű kocsma, de a szépen kialakított terasz, a kis zöld növények az asztalokon rácáfolnak erre. Hát még a fröccslap, mely bár a száraz fehértől az édes vörösig terjed, s így minden igényt kielégít, mutat elég tanulságot is: a folyóbor mellet a származási hely, a pincészet és az évjárat is van tüntetve. A kerthelyiség felől egy átlag városi időszaki kiállítást megszégyenítő rádiógyűjtemény örvendezteti meg a belépőt, a pultnál már masszív füst, és a kis méretek ellenére játékgéperdő szegi kedvünkent.

Száraz fehér csak egy van, a villányi Sugár Pincészet (ha valaki hallott már róla, kérem jelezze, rajtunk kifogott) vegyes fehére nagyküvé a javából, érezhető rizlinghangsúllyal. Színre, illatra, ízre is, jól eső kesernyével, a házi borra, a kisöregek pincéire emlékeztető, még éppen kellemes ízvilággal. A szóda hideg, viszont erőtlen és gyenge, az Indivinum szekszárdi rozéjának meg se kottyan, a két literes kiszerelésből enyhén gyümölcsös, vékonyka, könnyen iható rozé érkezik. Alacsony alkohol, jó savak, fáradtságnak nyoma sincs. Igazi nyakalható rozé.

Számla
Kisfröccs: 90 Ft

Háromfröccsös hely
Csendes kis pihenőhely nyugodt környezetben, egy falon felejtett busómaszkkal és irigylésre méltó rádiógyűjteménnyel, meg fröccsborokkal.


Fröccs-térkép


Fröccs-térkép nagyobb térképen való megjelenítése

Legolvasottabb
Legfrissebb