Kérem Várjon!
Hírek
Válogat a régió: a 25 legjobb hatodszor
bori
2013 április 30.

Pannon Borrégió Egyesület 2013-ban hatodik ízben hirdeti meg a Pannon Borrégió TOP25 borversenyt. A versenyben indulhatnak mindazok az egyéni bortermelők, bortermeléssel foglalkozó társaságok és kereskedő szervezetek azon borai, melyeket a Pannon Borrégió (Pécsi, Szekszárdi, Tolnai és Villányi borvidékek) területén termelt szőlőből készítettek és a Magyar Bortörvény előírásainak megfelelnek.

A nevezéseket (a csatolt jelentkezési lapokon) postán, illetve e-mailben, szkennelve kell eljuttatni a szervezők címére. A nevezési díjaknak a nevezési határidő előtt be kell érkeznie a megadott számlaszámra. A borokat a megadott időpontban borvidéki gyűjtőhelyeken folyamatosan, munkaidőben lehet leadni. A Pécs-Mecseki Borútnál éjjel-nappal működő portaszolgálat veszi át a borokat.

Nevezési határidő: 2013. május 8. 
Nevezési díjak: első bor 10.000 Ft + ÁFA (bruttó 12.700 Ft), 
minden további bor 5000 Ft + ÁFA (bruttó 6.350 Ft).

Átutalási bankszámlaszám: VinOliva Kft. 50800111-11186346.

A nevezési díjaknak a verseny kezdetéig be kell érkezniük a szervezők által megadott számlaszámra. A verseny résztvevői minden egyes versenyeztetni kívánt tételből fajtánként a 0,75 l-esből 3 palackot, a 0,5 l-es palackokból 4 mintát kell, hogy eljuttassanak a verseny szervezéséért és lebonyolításáért felelős szervezőkhöz.

Borok gyűjtőhelyei:

  • Pécs-Mecseki Borút (Pécs, Vince u. 9/2.)
  • Tenkes Hegyközség (Siklós)
  • Villányi Hegyközség
  • Nagyharsányi Hegyközség
  • Villány-Siklósi Borút
  • Szekszárdi Hegyközség
  • Völgységi Hegyközség (Bonyhád)


A Pannon Borrégió TOP25 borversennyel egy időben kerül sor „A Pécsi Tudományegyetem Bora” kiválasztására is, valamint a „Dél-Dunántúli Régió Bora” kiválasztására. A termelőknek ezekre is lehetősége van jelentkezni, „A Pécsi Tudományegyetem Bora” versenyre PLUSZ 3 PALACK BORT, a „Dél-Dunántúli Régió Bora” versenyre PLUSZ 5 PALACK BORT kell leadni.


A borversenyt 2013. május 15-én Szekszárdon rendezi meg a Pannon Borrégió Egyesület és a Pécsi Borozó bormagazin, valamint a társszervezők: Szekszárd Városa, a Szekszárd Borvidék Np.Kft., a Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Pécsi Tudományegyetem.

A Pannon Borrégió TOP25-be a legmagasabb, minimum 85 pontot elért vörösborok, fehérbor és rozék kerülnek be, a nevezések számaihoz arányosítva. A fehérborok esetében maximum két félédes vagy édes bor kerülhet be a 25 legjobb bor közé. A vörösborok esetében három kategóriát kell arányosítani a nevezések számához mérten: cuvée borok, nemzetközi fajtaborok (cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah stb.) és hazai fajtaborok (kadarka, kékfrankos, portugieser stb.). Egy termelő legfeljebb két borral kerülhet be a legjobb 25 közé.


A TOP25 bort a nagyközönség is megkóstolhatja 2013. június 15-én, szombaton Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as termében. Szokás szerint több kísérőrendezvény is gazdagítja majd a programot. Jegyvásárlás: www.jegymester.hu

További információk:

Weboldal: top25.pecsiborozo.hu
Telefon: 70/311-98-35 
Email: info@pecsiborozo.hu