Kérem Várjon!
Hírek
Az amerikai Forbes magazin szilveszterkor megjelentetett egy összeállítást, melyben 27 mérvadó amerikai szakembert kérdezett arról, hogy vajon milyen borokat iszik a világ 2019-ben, mik lesznek a trendek. Magyar borokat sajnos senki nem említett, szerepel viszont a listán desszertbor, alpesi olasz borok, krétai görög borok, angol pezsgők vagy éppen a hibridek. Ami a legfeltűnőbb a cikkben, az a különösen sok spanyol vonatkozás. A 27 szakértőből 8 tartja úgy, hogy a 2019 valamilyen spanyol fajta vagy borvidék éve – ezzel Spanyolország a legtöbbet említett ország a cikkben.
bori
2019. január 16. 15:12:59
Hírek

A Made in Pécs Caféban rendezték meg január 4-én a Made in Pécs-díj 2018-as átadását. A népszerű pécsi városmagazin munkatársai évről-évre díjazzák az adott év kulturális, művészeti eseményeit, a vendéglátás, rendezvények, városépítés terén nyújtott értékes és innovatív kezdeményezéseket.

bori
2019. január 7. 06:57:28
Hírek

A Magyar Borszakírók Köre harmadik alkalommal teszi közzé azoknak a magyar termelők által készített száraz és félszáraz, fehér és vörös boroknak a „Super 12” listáját, amelyeket tagjai az elmúlt évi kóstolási tapasztalataik alapján a legjobbaknak ítéltek. A kiválasztottak továbbá közülük egyet-egyet a Magyar Bor Nagydíj 2018 nyerteseiként, amelyek ezúttal az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Egri Leányka Superior és a soproni Luka Enikő Pincészet 2015-ös Kékfrankos borai lettek.

bori
2019. január 5. 09:46:22
Hírek

A nagy presztízsű családi pincészeteket tömörítő Pannon Bormíves Céh december 13-án, a Corinthia Grand Hotel Royalban rendezett hagyományos karácsonyi ünnepségén adta át a Bussay László Emlékdíjat. Idén két díjazott kapta meg a rangos elismerést.

bori
2018. december 17. 09:03:21
Hírek
Az első Zé Feszt konferenciája, kétnapos sétálókóstolója és a Horkay András vezette. teltházas mesterkurzus mellett a borverseny volt az egyik legizgalmasabb eleme a rendezvénysorozatnak. A négy kategóriában negyven zé-tételt kóstolt meg a héttagú zsűri, összesen nyolc aranyérmet, négy kategóriagyőztest és egy championt jelölve meg.
zoranka
2018. december 16. 20:37:22
Hírek

A Magyar Sommelier Szövetség már ötödik alkalommal ítélte oda a Par Excellence díját, amelyet évente öt kategóriában lehet elnyerni. Ebben a rangos elismerésben azok a hazai szakemberek részesülhetnek, akik folyamatos magas színvonalú  tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra minőségének növeléséhez, különös tekintettel a bor- és italfogyasztás szinvonalának javítására, valamint a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek széleskörű terjesztésére.  

bori
2018. december 10. 16:30:23
Hírek
Nagyszabású összejövetellel ünnepelte a Hilltop pincészet a Bor és Piac magazin által odaítélt Legszebb szőlőbirtok elismerést. A pincészet a Legszebb nagybirtok díja mellett összességében is a legtöbb szavazatot kapta.
bori
2018. november 21. 08:24:22
Hírek
A Pécsi Borozó, az egyetlen vidéki kiadású, de országosan terjesztett gasztronómiai és bormagazin az idén első alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont december nyolcadikán, ahol 40 pincészet és más gasztronómiai kiállítók termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők. A Borszalon hiánypótló kezdeményezés, ahol a kulturált borfogyasztás és az ünnepi szezon jegyében 4 ország 15 borvidékének 40 pincészete mutatja be 120 borát az érdeklődő közönségnek.
bori
2018. november 18. 10:25:41
Hírek
28. alkalommal mozgósította a Magyar Bor Akadémia a szőlész-borász és a vendéglátó szakma elitjét, hogy nevezzék meg Magyarország legrangosabb borászati elismerésének jelöltjeit. A felkérésnek mintegy 300 borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és chef tett eleget. 
bori
2018. november 6. 21:25:55
Hírek

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Bora kitüntető címre idén is mind a négy - pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi - borvidékről érkeztek nevezések, 17 pincészetből összesen 41 bort indítottak a versenyen a boros gazdák. A két kategóriagyőztes végül a fehérborok között a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének 2017-es évjáratú száraz Tribus cuvée-je lett, míg a vörösek mezőnyében a Koch Borászat 2015-ös évjáratú Francia Módi minőségi száraz vörösbora utasította maga mögé a vetélytárs nedűket. A nyertes borászoknak az oklevelet Miseta Attila, a PTE rektora adta át hétfő délután az egyetem Szenátusi tanácstermében.

bori
2018. október 2. 07:09:30
Összesen 718 db találat. 41/72 oldal.