Kérem Várjon!
Cikkek
Déli téli: mandulás díjazottak
A receptversenyünk eredményhirdetése
zoranka
2009 February 12.

A befutók a desszertek voltak, de a díjazottak közé a mandulás leves is bekerült. December elején hirdettünk pályázatot (kapcsolódva a Magyar Turizmus ZRt. Déli tél kampányához): mandulás ételeket vártunk gasztroblogger olvasóinktól. Várakozásainkat meghaladta az érdeklődők és a nevezett receptek száma, a döntőbe végül tucatnyi étel került be. Négy díjat osztott ki szigorú zsűrink, nyerteseinket pécsi hétvégével, vacsorával, borcsomaggal jutalmazzuk. Köszönet és gratuláció minden jelentkezőnek. 

Zsűribe felkért szakértőink (Skrut György, a Kalamáris Vendéglő séfje; W. Hollósi Dániel, gasztroújságíró és Andor tollnoka; Kugler Tamás, a Pécsi Borozó webes megjelenésének felelőse, a zsűrizés idejére Brüsszelbe delegált gasztrozófusa, valamint Győrffy Zoltán főszerkesztő), hosszas vizsgálódás után hozták meg döntésüket.

Alapos és körültekintő olvasás, a szakirodalom böngészése és próbafőzés, tesztelés után kialakult a végső sorrend:

1. Guzsik Zsuzsanna (palocprovence.blogspot.com): Mandulás almásrétes tiroli módra

Nyereménye: Szállás 2 fő részére a Boutique Hotel Sopianae-ban 2 éjszakára, félpanziós ellátással. A szálláshoz természetesen szauna, jacuzzi és fitness terem használat, fürdőköntös használat, internet a szobában és ingyenes parkolási lehetőség is jár.

Ugyanitt említjük, hogy Palóc Provence ötödik lett a Mandulás szárnyashúsgombócok, erőlevesben tálalva recepttel is, amiért különdíjban részesítjük: Pécsi Borozó egyéves előfizetést és klubtagságot kap tőlünk. És természetesen egy 6-os Pécsi Borozó pécsi borcsomag is várja majd, amikor felhasználja nyeremény hétvégéjét!


2. MGL (melindagl.blogspot.com): Mandula parfé

Nyereménye egy 10.000 forint értékű vacsorameghívás a pécsi Szent György Fogadóba, valamint egy 6 boros Pécsi Borozó pécsi borcsomag is várja majd, amikor felhasználja az utalványt!


3. helyen megosztva végeztek: Oberting Zita (vesta007.blogspot.com): Szicíliai borsodó, répatorta kíséretében és Zoltai-Jantó Ildikó (manokonyha.blogspot.com): Mandulatorta

Nyereményük: Vesta és Manókonyha a Pécsi Püspöki Pincészetbe nyert egy-egy kétszemélyes pincelátogatással egybekötött borkóstolót, és egy-egy 3-as Pécsi Borozó pécsi borcsomagot, amelyet a helyszínen vehet át.


A nyertes recepteket weboldalunkon is megjelentetjük (természetesen a zsűri kommentjeivel egyetemben), míg az első helyezett recept lapunk nyomtatott kiadásában is napvilágot lát. A díjazottaknak gratulálunk, nekik és valamennyi pályázónak nagyon köszönjük a beküldött recepteket! (Szívünk és hasunk szerint mindenkinek díjat adtunk volna.) Olvasóinknak és pályázóinknak is azt javasoljuk: figyeljék weblapunkat ezentúl is, mert tavasszal ismét egy déli különlegesség, a medvehagyma kapcsán hirdetünk majd pályázatot.