Kérem Várjon!
Cikkek
Farsangkor Ruppert-bor
Programot ajánlunk
bori
2010 January 28.

Programot ajánlottak nekünk is, továbbítjuk olvasóinknak, mivelhogy kedves kezdeményezés. Farsang és bor, folklór és gasztronómia, mi más lenne egy igazi csárda feladata, mint hogy ezekkel foglalkozni. Múlt hétvégén Tokajban azzal fogadott bennünket egyik házigazdánk, hogy menjünk el ebédelni, de ha nem ragaszkodunk hozzá, ne csárdába, mert a Tenkesnél úgyse találunk jobbat. Teszteljék le Önök is, akár már most hétvégén!

13 órától:

A Tenkes Csárda előtti téren az Erdélyből érkező gyergyóditrói Székely Hagyományőrző Csoport előadásában farsangi maskarás téltemető szokást láthatnak. Az előadás bővelkedik székely humorban, láthatjuk a résztvevők eredeti viseleteit, táncaikat, és a farsangi szokás végén közösen elégetjük a telet jelképező, Illyés névre hallgató hatalmas szalmabábut.

Ha kedvük van gyönyörködni a téli táj szépségeiben, igény szerint lovas kocsikázásra is lehetőség nyílik, jegyek az étteremben válthatók.

A szabadban töltött idő didergését enyhíti a finom, fűszeres forralt bor, és a forró tea, amit ez alkalomból kínálunk vendégeinknek.


18 órától Borkóstoló

A borok mellé kemencében sült pogácsával is szolgálunk.

Bemutatkozik a Ruppert Szőlőbirtok és Pincészet - az alábbi kiváló borokat Ruppert Ákos mutatja be:

  • Villányi Ottonel Muskotály '09
  • Villányi Kékfrankos Rosé '09
  • Villányi Olaszrizling '09
  • Villányi Portugieser '08
  • Villányi Pinot Noir '07

A borok bemutatása közben a Tönköly zenekar muzsikája és pécsi néptáncosok előadása színesíti a borok által már hevített hangulatot.


20 órától Vacsora és farsangi mulatság

Muzsikál a Tönköly zenekar, és a magyar néptáncok megismerésében segítségükre lesznek kiváló néptáncos vendégeink!

A menü: Mangalica paprikás túrós csuszával és természetesen farsangi fánk.


A borkóstolóval egybekötött vacsora ára 4 350 Ft.
Jelentkezés és információ: www.tenkescsarda.hu