Kérem Várjon!
Cikkek
Koccintani Kumrovecben

Még sosem jártam Tito elvtárs szülőfalujában, a horvátországi Zagorje régióban található Kumrovecben. Bár Titót kétszer láttam még életében, sőt rendes pionírként virágot is dobtam az autója elé, ide, a horvát-szlovén határra, ahol a Sutla folyó túlodala már egy másik ország, nem hozott a sors. Most viszont nem hagytam ki a lehetőséget, így legalább a falu leghíresebb szülöttje embernagyságú szobra árnyékában megkóstolhattam, milyen bort ad a Broz család egykori szőleje.

zoranka
2012. november 29. 01:07:19
Cikkek
Egy bor: Bodri Gúnár 2012

Köztudottan nem vagyok nagy újbor-hívő, nem zarándokolom végig a borrégiót, végigkóstolva az összes friss, épp csak kierjedt bort. Néha belefutok egy-egy tételbe, több volt eddig a csalódás, mint az igazi élmény. Idén barátaim nyomták kezembe ezt a bort, mondván, hogy ez lesz majd az ütős újbor. Megkóstoltam, félős azért nem vagyok. Hogy tetszett-e? A kattintás után elolvasható.

zoranka
2012. november 27. 06:35:10
Cikkek
Élőben jelentjük a szerkesztőségből

Nos, most újítunk. 18:45-től élő (bár egyelőre videómentes, azaz szöveges-fotós) kóstoló a weboldalunkon, fotókkal, borleírásokkal, sztorikkal, minimum ötperces frissítésekkel, amíg bírjuk és a bor is bír bennünket. Lesznek újborok bevezetésképp, de végigkóstoljuk a Vinatus Pincészet aktuális szortimentjét is. Hatan vagyunk az asztal körül, borkereskedők, borászok, firkászok, borkedvelők. Jöhetnek a borok.

zoranka
2012. november 20. 18:44:29
Cikkek
Vinatus Pince, Villány

Az elmúlt másfél két évben számtalan alkalommal találkoztunk a Vinatus borokkal. Ismerkedtünk vele, ízlelgettük a nevet és a borokat is. Egyre jobban szerepeltek a tesztjeinken, idén pedig rögtön két borral is a Pannon TOP 25-be kerültek. A következőkben kiderül hogyan lett Kovács László szegedi vállalkozó kutyaborász és hogyan lett a Vinatus Pincészet, Villány új, feltörekvő színfoltja.

Keresztény Ákos
2012. november 19. 12ó
Cikkek
Receptek pálinkával - az eredmények

A pálinkáról az utóbbi évek gasztronómiai paradigmaváltásának köszönhetően kiderült, hogy bizony kiválóan alkalmas a főzésre, ételek kiegészítésére, vagy éppen teljessé tételére. A harci Brill Pálinkaház és a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin közös receptversenyt hirdetett gasztrobloggerek, séfek, háziasszonyok, amatőr opportunisták számára, amelynek eredményeként több tucat pálinkával készített étel receptje érkezett be a megadott határidőre. A díjazottak alkotásaiból az is kiderült: leves, főétel és desszert egyaránt készülhet pálinkával.

zoranka
2012. november 16. 19:52:42
Cikkek
Dupla negyedszázados jubileum

Harminc éve működik a pécsi Kertvárosban az Apáczai Nevelési Központ Művelődési Háza, amely immáron 25 éve ad otthont a Bacchus Borklubnak. A borklub pedig éppen abban az évben kezdte meg működését, amikor Pécs a szőlő és bor nemzetközi városa címet nyerte el. A Bacchusosok Márton-napi ünnepsége így sokkal több volt ezúttal, mint egy szokásos újborünnep. 

zoranka
2012. november 15. 08:56:10
Cikkek
Brda, Szlovénia

A szlovén Toszkána, így kedveskednek szülőföldjüknek a helyiek Goriška Brdában, az olasz Collióval határos szlovén járásban. A mindössze hatezer lakosú vidék bővelkedik a festői látképekben, a dimbes-dombos tájon a dombtetőket a több száz éves piciny települések, a domboldalakat a szőlő, cseresznye és olívaültetvények határozzák meg. 

zoranka
2012. november 14. 08:16:19
Cikkek
Egynegyed 2012/3

Az átlag magyar borfogyasztó saját karrierjében hasonló utat jár be, mint a magyar borfogyasztás az elmúlt évtizedekben. Alakul az ízlésünk, én pedig megtippelem, mi lesz a következő nagy divat.

Radics M. Péter
2012. november 13. 08:00:11
Cikkek
A sváb szalámi titka

Ha tíz ételt kellene megneveznem, amelyek leginkább jellemzik a sváb konyhát, a stifolder mindenképpen köztük lenne. Azt hiszem az első ötben is. Amióta eszemet tudom – szezonban –, mindig volt stifolder az asztalon, és soha nem ettem olyan finom szalámikat, mint gyerekkoromban, bólyi nagyszüleimnél.

Schneider Gábor
2012. november 12. 07:57:56
Cikkek
Schieber Pincészet, Szekszárd

Nem is tudom, mikor találkoztam először Schieber-borokkal. Volt némi rácsodálkozás, hogy akkor ez most valami teljesen új lenne Szekszárdon? De aztán kiderült, hogy a pincészet nem teljesen új, csak a tulajdonos vette nevére gyermekét. Az egykori Aranyfürt Szövetkezetet sokkal többen ismerték, korrekt borok, jó áron, mondhattuk ezt is. Most a pincészet szeretné átlépni a korábbi határokat.

Győrffy Zoltán
2012. november 8. 12:09:10
Összesen 2575 db találat. 156/258 oldal.