Kérem Várjon!
Cikkek
Kamil Śladewski sommelier (OK Wine Bar, Wrocław)

Kamil Śladewski a wroclawi OK Wine Bar sommelierje és mint ilyen, az egyik legismertebb és legtehetségesebb fiatal a szakmájában. Mi is jártunk nála még tavasszal, csodás lengyel borsorral várt ránk, de ezúttal nem a lengyel borokról, hanem a lengyel piacról és a saját munkájáról, preferenciáiról kérdeztük - az interjú a Pécsi Borozó őszi számában jelent meg.

Ercsey Dániel
2020. január 6. 07:11:02
Cikkek
Rappay József, Szekszárd

Igazán izgalmas feladatot kaptunk nemrégiben, hiszen az elmúlt években készítettünk már cikket a Schieber Pincészetről, emellett Rappay Józseffel is beszélgettünk tavalyelőtt, amikor még a Szent Gaál Pincészetet erősítette. Most azonban a két történet találkozott és összefonódott, hiszen Jocó tavaly átvette a Schieber Pincészet főborászi és cégvezetői posztját. Interjúnk a Pécsi Borozó 2019. őszi számában jelent meg először.

Szabó Berni
2020. január 3. 10:46:14
Cikkek
Nő és bor: Laposa Zsófi (Badacsony)

Sportos, vagány, fiatal, határozott nő, mediterrán temperamentummal. Az Ikrek jegyében született, talán ezért nem tud megülni egy helyben. „De jó, hogy késtél kicsit, addig is tudtam dolgozni” – így fogad. Ahogy ül és beszél, abban is ott van a lendület. Amint befejeztük az interjút, már szalad is tovább. Laposa Zsófi szőlész, borász, marketinges, aki szakmai tudásával és személyiségével határozott karaktert ad a családi borászatnak.

Gáll Orsolya
2020. január 1. 08:40:30
Cikkek
Borélmények 2019-ben (2. rész)
A pécsiborozós csapat pár tagjának feltettem egy kérdést. A válaszok olvashatók a tegnap megkezdett kétrészes poszt folytatásában. Mindenkinek egyetlen borélményt kellett kiválasztania, s azt valamilyen formában megjeleníteni. A folytatás sem egysíkú: élmények, borok, határon innen és túl. Jó olvasást, boldog és sikeres, jó borokban gazdag új évet kívánunk!
Győrffy Zoltán
2019. december 31. 08:29:24
Cikkek
Borélmények 2019-ben (1. rész)
A pécsiborozós csapat pár tagjának feltettem egy kérdést. A válaszok olvashatók a következő kétrészes posztban, ma az első három, holnap a második három. Egyetlen borélményt kellett kiválasztaniuk, s bár jómagam is gyűlölöm a "neked mi a kedvenc borod, fajtád, borászatod, borvidéket?" típusú kérdéseket, most mégis csupán egyetlen élményt kellett valamilyen formában megjeleníteni. Elég változatosra sikeredett, ez benne a legszebb. Jó olvasást!
Győrffy Zoltán
2019. december 30. 07:46:25
Cikkek
Modri les Noirs 2019

A szlovéniai Spodnja Idrijában október 19-én és 20-án másodszor rendezték meg a Modri Les Noirs elnevezésű programot, ahol minden a Pinot Noirról szólt. A rendezvényen szlovén, horvát, olasz, lengyel borászatok mellett egyedüli magyar résztvevőként boros oldalról az Etyeki Kúria, média oldalról a Pécsi Borozó is részt vett.

Győrffy Zoltán
2019. december 29. 07:25:57
Cikkek
Etyeki Kúria Sparkling Sauvignon Blanc NV
A sauvignon blanc népszerűsége az elmúlt 20 évben folyamatosan növekedett, aminek köszönhetően nagyon sokféle bor készül napjainkban a fajtából. Azonban habzóbor, vagy pezsgő formájában nem túl gyakran lehet kóstolni a fajtát, hazánkban ezzel ritkán kísérleteznek. Az Etyeki Kúria most pezsgőbort készített a fajtából.
Jenei Balázs
2019. december 27. 07:15:39
Cikkek
Csopaki Kódex 2019
A Csopaki Kódex elsősorban egy stílusiskola, aminek a szépsége, hogy a borok összehasonlítható módon készülnek, Magyarországon szinte egyedülállóan, sajnos – mondták el a csopaki borászok a Csopaki Kódex borok 2019-es budapesti kóstolóján a Kóstolom Borbárban. 
Jenei Balázs
2019. december 26. 07:25:39
Cikkek
Szerkesztői gondolatok 2019/4

A főszerkesztői jegyzet a végén készül el, olyan utolsó pillanatos műfaj ez, mint a címlapunk. Amit még nem láttam. Csak az előkészületek kapcsán jutottak el témafoszlányok a fülemig, de még nem sejtem milyen lesz. Abban azért bízom, hogy Kiss Gadget Zoli képszerkesztő-fotós kollégánk, akinek nevéhez kötődik a képanyagunk jelentős része, ismét szépet alkot. És szokatlant. A címlapjaink jelentős mértékben eltérnek a többi bormagazin címlapjától. Nem borászokat, nem palackokat és címkéket szeretnénk megjeleníteni. Sokkal inkább egy érzést, egy hangulatot, egy motívumot, ami az éppen aktuális lapszámot adja vissza.

Győrffy Zoltán
2019. december 24. 13:51:22
Cikkek
Két aszú, két meleg évjárat Tokajból

Az immár szokásos #koccintsaszuval kampány jóvoltából újra itt az év végi aszúdömping, amit remélhetően egyre többen magukévá tesznek, megdobva kissé a megtorpanni látszó aszúpiacot. Fontos lenne, mert túl a szokásos nemzeti lózungokon, miszerint a tokaji aszú nemzeti kincs, hungarikum és egyedülálló, az aszú bizony finom is és iszonyúan menő. Legalábbis külföldön. Nem ártana, ha itthon is az lenne…

Ercsey Dániel
2019. december 23. 17:30:12
Összesen 1799 db találat. 2/180 oldal.