Kérem Várjon!
Cikkek
Itt az idei utolsó Borszerda

Az idei Borszerda sorozat a testes vörösborok mellett az újborokkal zárul a jövő héten, november 10-én (szerdán). A programhoz csatlakozó éttermek féláron adják a minőségi magyar borokat, és meghívják az ebéd- vagy vacsoravendégeket egy pohárra a ház borából. A késő őszi Borszerda a másnapi Szent Márton napjához, a libasülthöz és az újborokhoz is kötődik.

bori
2010. november 7. 8ó
Cikkek
Keresik a legjobb Márton-napi libás ételt

A Polgár Pincészet Márton-napi receptversenyt hirdet profi és amatőr, de borkedvelő szakácsok részére. A nyertes nemcsak értékes borcsomagot kap, de receptje felkerül a borászat étlapjára is.

bori
2010. november 4. 8ó
Cikkek
Pannon Borklub a Hotel Corsóban

A közelmúlt  bizonyára kiemelkedően fontos momentuma volt a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter megalakulása a régió borkultúrájára nézve. A társaság nem titkolt szándéka a régió borágazatának továbbfejlesztése, a regionális fejlődés-kapacitás összehangolása, a bor helybeni értékesítésének elősegítése és a térség borkultúrájának fejlesztése. A Klaszter alapította Pannon Borklub első rendezvénye zajlott október 20-án a Hotel Corso Bistro 48 nevű éttermében, ahol a megalakulás ünnepélyes ízén túl a vendégek a régió TOP 25-ös sorából a klaszter tagjainak kiválasztott boraiba és a bisztró séfje által megálmodott ételsorba kóstolhattak bele. Páratlan élményt jelentett, hogy a kiválasztott borokat maguk a borászok mutatták be, azok, akik a születésük körül bábáskodtak, így a struktúrák mögött megbúvó eleven szenvedély tovább mélyítette az élményt.

Váncsodi József
2010. november 3. 10ó
Cikkek
Szekszárdi Kékfrankosok a Szekszárdi Borkultúra SzabadEgyetemen

Közel 100 érdeklődője volt a Szekszárdi Borkultúra SzabadEgyetem idei tanév első alkalmának október 27-én, melyet Heimann Zoltán nyitott meg. Egy rendkívül összetett és tartalmas, „valóságos” egyetemi előadásnak lehettünk részesei, amelyet dr. Nagymarosy András, a földtudomány kandidátusa tartott, hiszen nemcsak a kékfrankosokról beszélt, hanem részletesen kitért a Szekszárdi borvidék talajszerkezetére, klímájára, összehasonlító elemzést tartott a külföldi kékfrankosokkal.

Guld Zsuzsanna
2010. november 2. 8ó
Cikkek
VII. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál

Hetedik alkalommal rendezik meg a Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivált Budapesten a Vajdahunyadvárban. November 27-én és 28-án a közönség újborokat és kézműves sajtokat kóstolhat meg, a szervezők pedig nemcsak az ország legjobb újborát, de az év sajttermelőjét is keresik.

bori
2010. november 1. 8ó
Cikkek
Brill-pálinka-játék

Mozgalmas ősz zajlik a Brill Pálinkaházban. Fesztiválok és pálinkakóstolók, de az új, megnövelt főzdét is most helyezik üzembe. A hagyományos gyümölcspálinkák, a törkölyök, az érlelt, vagy egyenesen barrique pálinkák mellett olyan különleges párlatokat is megkóstolhat pálinkás nyereményjátékunk nyertese, mint a spárga vagy a medvehagyma. Olvass tovább és nyerj két főre szóló pálinkakóstolón a Brillnél!

bori
2010. október 30. 14:40:01
Cikkek
Látogatás a Virághegyi Pincében

Medina-szőlőhegyen (Török-halom) a legnagyobb egybefüggő szőlőültetvényt Németh Gábor, a Virághegyi Bor Kft. tulajdonosa műveli. Talán a különleges mikroklíma az oka, de mint azt megtudjuk, „a betegség sem ér el ide”, s azt is számon tartják, hogy melyik sorban melyik munkás dolgozott előző évben. Az erőtől duzzadó szőlőfürtök kevés növényvédelmet igényelnek, s a pincészet (nemcsak hazánkban, többek között a Vinagorán, de Brüsszelben, Bordeaux-ban is) díjnyertes borainak nagy része is innen kerül ki.

mz
2010. október 29. 8ó
Cikkek
Négy bor Szlovénia távolabbi csücskeiből

A nyáron egy kedves barátomnak köszönhetően két szlovén borásszal is sikerült ismeretséget kötnöm, már amennyire ezt egy családi nyaralás keretei megengedik. A borsorokat nem tanulmányoztuk részletekbe menően, de azért kóstoltunk pár tételt is a beszélgetés kísérőjeként. Volt ahol a kóstoltakat, volt ahol a sorba helyt nem kapókat, de egyaránt két-két bort haza is hoztam, gondolván, kóstoljuk őket együtt. Őrizgetem őket már egy ideje, keresve az alkalmat, de megtaláltuk. Ráadásul a hétvégén Budapesten Szlovén Bornapokat rendeznek, íme egy kis kedvcsináló.

zoranka
2010. október 27. 8ó
Cikkek
100% gyümölcs

Az üdítőpiac töretlen népszerűségnek örvend. Az ágazat egy részének, a gyümölcsleveknek egy apró részét képezik (egyelőre) a minőségi, természetes vagy natúr gyümölcslevek, melyek a nagyüzemekben előállított, cukros és felvizezett koncentrátumokból készülő (olykor 100%-os) rokonaikhoz képest tisztán gyümölcsből állnak, hozzáadott adalékanyagot, aromát és tartósítószert nem tartalmaznak. A pusztán gyümölcsből kinyert lé persze jóval drágább, legalább a duplája is lehet a beltartalmi értéküket tekintve szerényebbhez képest, gyártóik azonban nem panaszkodhatnak. Egyszerűen nem tudnak annyit előállítani, ami kielégítené az egyre növekvő keresletet. A technológia pedig viszonylag olcsó.

Mester Zoltán
2010. október 26. 8ó
Cikkek
Baranyai Élménykörút: Mecseknádasd

Ezen a nyáron lapzártánkig szinte valamennyi állomását felavatták a Baranyai Élménykörútnak. Ezen a néven öt projektet fogtak egybe, gyúrtak össze egy nagyberuházássá, amely Baranya északi részén lendítheti fel a vendégforgalmat. A tervekről korábban is hírt adtunk már, most bekukkantottunk az elkészült mecseknádasdi pincékbe, legyenek azok a mélyben vagy a dombtetőn. Sőt még a bikali élménybirtokra is eljutottunk, mert azért ott sem bírják a vendégek bor nélkül.

Győrffy Zoltán
2010. október 25. 8ó
Összesen 2577 db találat. 202/258 oldal.