Kérem Várjon!
Cikkek
Szekszárd felsőpolc - bikavérek

Az előző rész kicsit könnyedebbre hangolt borai után evezzünk komolyabb vizekre, jöjjenek Szekszárd igazi nagyágyúi. Első körben három bikavér került a poharamba. Ha megkérdezünk pár embert, hogy mi is jut eszébe elsőként a városról, akkor minden bizonnyal szóba kerül ez az ikonikus bor is. Hazánkban ilyen névvel még Egerben is készítenek bort, a versengés pedig a két város között még mindig tart. Bízom benne, hogy mindez a borok minőségén mindkét helyen érződni fog, hiszen ezzel mi fogyasztók járunk igazán jól.

Szünder Dezső
2023. szeptember 29. 07:02:28
Cikkek
Nyári kalandok a Balkánon

„Summer, Beach and Fish are in one word: SEA!” magyarázta prof. Guido Invernizzi az autóban, miközben a Balaton partján suhantunk a 6. Web Wine Writing study tour csapatával. Az olasz orvosprofesszor, nem mellékesen kiváló borszakértő, ezután értetlenkedve magyarázta, milyen sok magyar autót lát Jesolóban, miközben a horvát tengerpart egy karnyújtásnyira van hazánktól. Hozzáteszem, nem Guido volt az első olasz, aki ennek hangot adott.

Bóka Balázs Andor
2023. szeptember 27. 07:48:55
Cikkek
Horkay András borszakértő, a CEWI alapítója és vezetője

Horkay Andrással a regionalitásról, a boros regionális szemlélet honi viszonyairól terveztünk beszélgetni, de kicsit több lett, maradhat? Maradt.

Győrffy Zoltán
2023. szeptember 25. 07:32:01
Cikkek
Könyvajánló: kalauz a török borokhoz

Milyen lehet egy könyv, amit hirtelen felindulásból ír a török borokról egy amerikai lány? Na biztosan nem ilyen! Vagy mégis?

Ercsey Dániel
2023. szeptember 22. 07:28:59
Cikkek
Rádpusztai anzix

Az idei Winelovers X rendezvény kóstolóprogramjának egyik felfedezése egy nagyon erős dél-balatoni sor kóstolása volt, ahol feltűnt egy olyan pincészet is, amely eddig nem nagyon jeleskedett a minőségi palackos borászatban, merthogy nem nagyon állított elő ilyet, inkább a szőlő termelésében és eladásában jeleskedtek Ez pedig a Rádpusztai Szőlőbirtok, melynek borászati vezetője Podmaniczky Péter, akinek a segítségével sikerült bepillantást nyerni Rádpuszta életébe.

Jakab Tamás
2023. szeptember 20. 07:00:36
Cikkek
Egy bor: Midin Baluto 2021

Már a cím is kérdéseket vet fel és magyarázatra szorul, hiszen a magyar nyelvben nem különül el a szír és a szíriai, mindkettőn arabokat értünk, akik értelemszerűen muzulmánok. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk, hiszen aki arab, az sem biztos, hogy muszlim, lehet keresztény, sőt még zsidó vallású is, aki pedig szír, vagyis szuriáni, az az asszírok leszármazottja és szinte biztos hogy keresztény, de élhet Irakban, Szíriában és Törökországban, sőt a diaszpórában az USÁ-ban, Németországban és Svédországban is. Ráadásul olyan keresztények ezek a szuriánik, akiket Róma már 1700 éve eretneknek tart…

Ercsey Dániel
2023. szeptember 15. 07:11:18
Cikkek
Szabó Zoltán tematikus hét 2.

A pécsi hagyomány „tükének” mondja a városban letelepedett, ott szőlőbirtokkal rendelkező, azt művelő polgárt. Szabó Zoltán ugyan pécsi, belvárosi srác, de tükének legfeljebb borvidéki: pincéje Hosszúhetényben, a Zengőalján van, szőlői pedig a környéken. Invitálását azért fogadtuk el, mert nagyon kíváncsiak voltunk, ki készítette a remek pécsi rajnai rizlinget, ami évek óta az egyik legizgalmasabb fehérbor a vidéken.

Radics M. Péter
2023. szeptember 12. 07:46:28
Cikkek
Szabó Zoltán tematikus hét 1.
Pár hete jelent meg Szabó Zoltán hosszúhetényi-pécsi borász posztja, amiben bejelenti a Szabó Pince lelakatolását. A bejelentés elérte a magyar média ingerküszöbét, ami borral kapcsolatosan ritkán esik meg. A Szabó Pincével nagyjából párhuzamos a Pécsi Borozó fejlődéstörénete, valahol az indulás évei is egybeesnek, meg a mi boros fejlődésünk is Zoli pályafutásával. Felkértük hát a szerkesztőség egykori és jelenlegi munkatársait, emlékezzenek, írjanak, beszéljenek. Elsőként Mester Zoltán írását olvashatjátok.
Mester Zoltán
2023. szeptember 11. 07:58:53
Cikkek
Vaskapu Kastély Pince (Mohács, Pécsi borvidék)
Bio, biodinamikus, öko, fenntartható, környezetbarát. Olyan trendi szavak, melyeket a kor embere nem kerülhet meg a mindennapokban. De vajon tudjuk-e, hogy mit jelentenek ezek a valóságban, vagy még inkább a gyakorlatban? A legtöbben csak annyit tapasztalunk, hogy a bio citrom hamarabb megpenészesedik a hűtőben. Pontosabban, a bio citrom megpenészesedik, míg a „sima” citrom hetek múlva is ugyanúgy néz ki, mint amikor megvettük. Persze azért veszem bőszen a biot, hiszen kell a héj a sütibe, és legalább többször sütök halat, mert valahová el kell használnom a citrom levét is, még mielőtt a szemetesben végzi…
Bóka Balázs Andor
2023. szeptember 8. 07:50:09
Cikkek

Rövid, három részes sorozatunkban a Neusiedlersee körül futó kerékpárúton kalandozunk, némi borral és kompozással megfűszerezve. A harmadik napon csak visszafelé jövünk komppal, de előtte még megállunk Leo Hillingernél bort kóstolni.

Ercsey Dániel
2023. szeptember 6. 07:27:43
Összesen 2578 db találat. 9/258 oldal.