Kérem Várjon!
Cikkek
Vértanúk között
Fröccs-kalauz: Sólyom Pince
a szerk.
2011 August 08.

Ki sétál itt? Senki, csak márciusban, de inkább októberben látni nagyobb tömeget. Nem is baj, hogy elér ide a forgalomcsillapítás keze, kellemesebb a séta mint a várfal mellett. Az ajánlás kommentben érkezett, a legkevesebb, hogy eljöttünk ide a Leiningen-Westerburg Károly meg a Nagysándor József tekintete által figyelt borozóba.

Sólyom Pince, Aradi Vértanúk útja 36.

A Sólyomról csak annyit hallottunk eddig, hogy a legendák szóltak egy félbevágott, mindenféle jóval telepakolt pogácsáról, amit a bortól megéhezőknek szolgálnak fel. Meg talán még annyit, hogy széles a fröccs kínálat, hisszük is, meg nem is.

Zavarba ejtően szűk helyre lépünk be, van egy pult, meg még három kicsi asztal. Nem is baj, inkább az utcára vonulunk, nyárestén ilyenkor nincs is jobb. Olaszrizling és rozé fröccsöt kérünk, hála a Somogyi Pince bag-in-boxok, nem kell tartani fáradt anyagtól. Az olasz azért mégiscsak laposodik, bár meglepően szép illatú még, fajtajegyek köszönnek vissza a pohárból. A teste rendben, s még a rozéra sem lehet panasz, gyümölcs illatban és ízben, kerek savak, bár a színe már-már sillerbe hajló, szépen mutatnak benne a Székesegyház tornyai.

A tokaji borokat nélkülözni kell, félédes egyrészt, másrészt meg inkább kedvesen lebeszélnek minket róla, hogy mással most jobban járunk. A PTE TTK SzBI királyleányka a könnyedebb, nőiesebb (ha van ilyen) vonal, illatos, hízelgő fajtajelleg, viszont szódával halványodik, a korty végén kicsi édes érzettel, ami kicsit furcsa a mi szánknak. A zenit viszont nagyon jó pillanatában lett megint elkapva a kannás tárolás ellenére, bár az állásában némi fáradás már végbement rajta, ez nem bag-in-boxban volt, de ugyanaz a karakter és szép meglepetés, visszafogott illatokkal, érezhető savakkal. A szóda persze hideg és erős, milyen is lehetne, nem?

Számla
Somogyi Olaszrizling: 100 Ft
Somogyi Rozé: 120 Ft
PTE TTK SzBI Zenit: 140 Ft
PTE TTK SzBI Királylányka: 120 Ft

Négyfröccsös
Lakatlan sziget, amelyen alig férnek el kettőnél többen. Így, a maga érintetlenségében a legszebb, sokféle és szép fröccsborokkal.

Címkék