Kérem Várjon!
Hírek
A város legjobbjai
bori
2015 január 19.

Idén januárban ismét átadták a Made in Pécs díjait. A pécsi városmagazin az egyedüli, amely több kategóriában is díjazza a pécsi kezdeményezéseket, a civilektől a gasztronómiáig, de itt a közönség is voksolhat. A többnyire ötletes, vicces és akár élőben, akár a kivetítők által mintegy 2-300 résztvevő által figyelemmel kísért, némely pontjain talán kissé hosszúra sikeredett Lóri King Show volt eddig a legszellemesebb Made in Pécs (korábban Time Out Pécs) gálaműsor.

Következzenek a Made in Pécs díjazottak. A mi sajátos szemszögünkből két kategória volt kiemelt, aztán három lett belőle.

Az év vendéglátóhelye a Jókai cukrászda lett, Märcz Évi és csapat kétségtelen megmozgatta a pécsi cukrászdák állóvizét, csak remélni tudjuk, hogy lesznek követőik az édes megújhodás útján. A kategória jelöltjei az Egylet és a Nappali voltak még, nehéz volt három különböző profilú hely közül választani, mi szívünk szerint mindegyiknek adnánk egy kis csillagocskát.

Az év étterme a Susogó és a streat (?) előtt a Zsolnay Étterem lett. A Susogó experimentális gasztronómiája még vetélytársa is lehetett a Zsolnayban folyó megújított magyar konyhának, a streat jelölése némileg meglepett bennünket, hiszen alapvetően street food helyről van szó, még ha a maga nemben egész korrekt is, amit adnak - fine diningot street fooddal viszont nem lehet összemosni... Kisebb meglepetés volt a szervezőknek is a közönségdíj, hiszen ezt is a Zsolnay Étterem hozta el, több mint 3000 szavazó közül a legtöbben rájuk voksoltak a Made in Pécs weboldalán.

És akkor a többiek:

  • Az év nagykövete: Punnany Massif
  • Az év művészeti eseménye: Zsolnay Színház
  • Az év civil kezdeményezése: Belváros Újratöltve 2.0
  • Az év rendezvénye: Kispál és a Borz koncert a Fishing on Orfűn
  • Az év terméke: Sweet Like Pécs
  • Az év mesterembere: Gróf Balázs

Gratulálunk a jelölteknek és a díjazottaknak, jövőre ismét voksolhatunk, addig is járjunk el pécsi szórakozóhelyekre, éttermekbe, rendezvényekre, művészeti eseményekre, vásároljunk pécsi termékeket, mert csak mi tudjunk élettel megtölteni a várost.