Kérem Várjon!
Cikkek
Cukormentes Tsokoláta Merfelszéktől
Csokibemutató szekszárdi borokkal
bori
2011 November 11.

Folyékony „tsokolátét” szolgáltak fel az érdeklődőknek a Merfelsz Pince budapesti bemutatóján. No nem az édességre kell elsősorban gondolni, hanem a borászat új dűlőszelektált merlot-jára, a Tsokolátára. Az évjárat bemutatón volt még blanc de noirs és pinot noir nyerspezsgő, cabernet franc és kávékóstoló.

A budapesti Gozsdu udvar-beli Fabrik Art Bar-ban kapott helyet a Merfelsz Pince legújabb csúcsborainak bemutatója. A kellemes környezet jól passzolt a különlegességekhez, bár az alkalomhoz illő helyszínválasztás nem meglepő a pincészettől. A kezdő lökést a borászat Blanc de Noirs-Pinot Noir 2009 nyerspezsgője adta meg, amely egy palackban erjesztett hagyományos készítésű fehér pezsgő.


A bemutató főszereplője kétségtelenül az egyetlen dűlőből szüretelt merlot-ból készített Tsokoláta volt. Remek, karakteres bor, melyhez egy dél-keleti kitettségű, viszonylag meredek lejtőn fekvő ültetvény adta azt az enyhén túlérett alapanyagot, melyből a bort készítették. Kiemelkedő évjárat, élettel teli bor – ahogy Merfelsz is fogalmazott. (A bort kóstoló Hugh Johnson szerint Európa egyik legjobb merlot-ja lehetne, ha versenyeztetnék.)
Az eseményen Jenei Tamás és Magos Zoltán séfek készítettek kóstolókat a borok mellé, a házi pácolt lazachoz fekete kaviárt és cabernet franc-t szolgáltak fel. Végül Tóth Sándor barista-bajnok kínálta különleges kávéit, a borokhoz passzoló harmonikus, testes, hatos arabica keveréket, az esthez méltóan csokoládés beütéssel.

Címkék