Kérem Várjon!
Cikkek
Érintés, este, hárslevelű
Egy bor: Holdvölgy Expression Tokaji Hárslevelű Becsek 2008
zoranka & kenszei
2014 augusztus 04.
Van pár palack Holdvölgy-borom, ajándékba kaptam, a készletrendszerezés kapcsán került most elő őket, este ittam volna egy pohár bort, fehéret, kicsit izgalmasabbat. Van még egy 2007-es is, azt a furmint-testvérével együtt bontom majd később, úgy döntöttem, most a nyolcast dugóztam ki. Tokaj a pohárban, az egy pohárból kettő lett, ennyit elárulok előre.

A pincészettel foglalkoztunk nem is olyan rég, májusban kóstoltunk tőlük egy kartonnyi bort, oldalt ott a cikk linkje, de ez akkor nem volt közte.

Illatában egyszerre tud intenzíven gyümölcsös lenni, hozza a fahéjas almát, az érett körtét, a birsalma fanyar virágosságát. Némi füst, némi méz. Érettség. Kortyban citrusok, őszibarack és vanília, nagyon jó savháttér, kiemeli a gyümölcsöket, lökést ad még a kortynak, hosszabb, teltebb.

A test közepes, a szerkezet jól eltalált, talán kicsit kevesebb a hárslevelű és több a tokaji jelleg, de ez nem feltétlen nagy baj. Szépen nyílik, gazdag, szerethető, két pohár lett az egyből, pont elég volt.

Kétségtelen jó bor ez a hárslevelű, aztán elkezdtem nyomozni az ára után és visszább vett a lendületemből, mert ez bizony 9500 forintba kerül. Mondjuk harminc euróba. Majdnem 50 új-zélandi dollárba, ha valami új-zélandi borokkal akarja összehasonlítani, nekem a múltkori kóstolónk után ez ugrott be hirtelen. Nem kevés.

A beárazás előtt adtam neki 88 pontot, ezt tartom is, annyit biztosan megérdemel, ****.

Legolvasottabb
Legfrissebb