Kérem Várjon!
Cikkek
A szőlő magja igazi Jolly Joker
Gere Andrea, A.Gere/Grapelove
promóció
2021 március 09.

Gere Attiláéknál a bor mellett egyre inkább a komplex élményen van a hangsúly, aminek fontos eleme a szőlő magjából kinyert olaj, valamint a szőlőmag őrlemény. Az elmúlt években étrend-kiegészítők és kozmetikumok is megjelentek a nevük alatt, ezért most nem a borokról, hanem erről kérdeztük Gere Andreát.

A szőlő magjából kinyert olaj ismert alapanyag a kozmetikaiparban. Mitől mások a ti termékeitek?

Attól, hogy az Andrea Gere Skin Care  - Grapelove márka alapanyagát a kezdetektől végigkövetjük. A nagy kozmetikai cégek vásárolják az olajat, mi viszont látjuk a szőlőt ahogy kivirágzik, műveljük egész évben, aztán szüretelünk, bort készítünk belőle, a szőlő magját pedig azonnal kiszárítjuk, megőröljük, vagyis kötődésünk van mindenhez, ami a szőlőből készül.

Itt is van terméskorlátozás?

Azt tapasztaltuk, hogy ahogy a nagy borok kulcsa az alacsony tőketerhelés, vagyis hogy a növény minél kevesebb fürtben, mintegy koncentrálva mutassa meg mire képes, úgy ez a szőlő magjában is megjelenik. A korlátozott ültetvényeken a magokban megtalálható anyagok koncentrációja is sokkal magasabb. Ennek megfelelően a belőle sajtol olaj és a magőrlemény is magasabb minőségű.

Előírás a kozmetikumoknál és az étrend-kiegészítőknél, hogy a szőlő bio ültetvényről származzon?

Ez nem kritérium, de nálunk szinte természetes volt, így a szőlő is bio művelésű, de a kozmetikumokhoz felhasznált szőlőmag őrleményt és az olajat is leminősítettük. Így a feldolgozási folyamat is átment a minősítésen, nem csak a termelés.

Ti is fogyasztjátok a termékeket?

A család minden tagja fogyasztja az őrleményt és az olajat, naponta 1 teáskanálnyit. Ehhez mondjuk szükség van egy kis joghurtra vagy gyümölcslére, önmagában ez a por-szerű anyag nem fogyasztható, el kell keverni valamiben. De akár kúra-szerűen is lehet fogyasztani. Ez megemeli a szervezetben az antioxidánsok szintjét, javítja az ellenálló képességet, ráadásul nem lehet túladagolni, nincsen semmiféle káros mellékhatása. De ha valakinek nincs még erre sem ideje, az a jó hírünk, hogy már kapszulában is forgalomba hozzuk, sőt csokoládékat is kreáltunk közösen a chocoMe-vel, ahol sok egyéb alapanyag mellett a szőlőmag őrleményünket is felhasználtuk.

Ezt hogyan kell elképzelni, belekevertétek a csokiba?

Ennél azért komolyabban vettük a dolgot, van például egy Maldon sóval és madagaszkári vadborssal megbolondított pekándió, amit Manjari étcsokoládéval drazsíroztunk, aztán szőlőmagos kakaóporba forgattuk… Ez a világ is nagyon izgalmas.

Ne is folytasd, engem máris megvettél! Hol lehet ezeket a termékeket beszerezni?

A szőlőmag őrleményt és a kapszulákat gyógyszertárakban és drogériákban, az Andrea Gere kozmetikumokat pedig leginkább online. A csokikat és a borokat a megszokott vinotékákban, delikáteszekben, ezen felül pedig mindig mindent nálunk Villányban, a Crocus Resort & Wine Spa Hotelben, a Mandula étterem és borbárban, vagy egyszerűen csak a borászatban. A hotelben amúgy nem csak szőlőmag őrleménnyel sült kenyeret kóstolhatunk akár szőlőmag olajba mártogatva, de a spa részlegben teljes testkezeléseket is kipróbálhatnak a vendégeink, amihez ott helyben keverjük ki a szőlőmag alapú krémeket. Érdemes kipróbálni ezt is!