Kérem Várjon!
Cikkek
Fekete, de nem leányka
Egy bor: Casa Isărescu, Negru de Drăgășani 2019
Ercsey Dániel
2021 February 17.
Az előző hétvégén volt 9 éves a #winelover nemzetközi csoportosulás, amit szombaton a román kollégákkal ünnepeltünk meg, vasárnap pedig az egész nemzetközi brancs együtt zoom-olt. A román barátok ráadásul bort is küldtek Budapestre!

Nyitókép: Ercsey Dániel fotója

Írtam én már a Dragasani borvidékről a Pécsi Borozó hasábjain, sőt máshol is, így most nem pazarolnám erre a szót. Legyen elég annyi, hogy Románia legizgalmasabb borvidékének tartom, de ha nem is egész Romániának, Olténiának mindenképp. Lehet, hogy Dealu Mare ismertebb és felkapottabb, Ménes ismertebb itthon, de Dragasani a maga fekvésével és borászataival, valamint a Novac, a Negru de Dragasani és a Cramposie szőlőfajtákkal elképesztően izgalmas hely!

A bor, amit Razvan Stoenescu és a winelover csapat román tagozata eljuttatott hozzám, szerencsére nem okozott csalódást, sőt, másoknak is küldtek borokat, így végül három NdD-t (Negru de Drăgășani) bontottunk, lesz is belőle hamarosan egy kis videó a Lecsengésen.

Addig is, álljon itt az egyik bor leírása.

Casa Isărescu, Negru de Drăgășani 2019

Közepes rubin szín, nagyon enyhe téglás árnyalatokkal. Illatában első blikkre bőr és bors, de némi levegőztetés után meggylekvár és szilva is megjelenik. Kóstolva közepesnél nagyobb test, selymes tanninok, kerek korty és savak, egészen pici túlérettség. Az ízben inkább a fekete bogyós gyümölcsök dominálnak, a korty vége kicsit lekváros, de már inkább ribizlilekvár. A lecsengésben újra bőrös jegyek. Közepesnél hosszabb lecsengés, nagyon csúszik! 86/100 pont