Kérem Várjon!
Cikkek
Látogatóban Bussay doktornál

A köd és a nyálkás út eredményeként Pécs-Szigetvár majd egy óra volt autóval, három helyszíneléssel tarkítva. Ez akár rossz ómen is lehetett volna, de valahogy nem érdekelt, nem bosszantott, mert tudtam, hogy nem sokkal ebéd előtt be fogunk gördülni Tormaföldére. S legyen bármekkora köd, akkor is szépen magunkba töltjük a berkenye pálinkát, a tárkonyos ragulevest, aztán a szarvas pörköltet is a házi dödöllével együtt. Ahogy ez így szépen sorban meg is történt, már tudtam, hogy sínen vagyunk, csak be kell ülnünk a mikrobuszba (persze szigorúan a kávé után), kibírni még negyed órát Csörnyeföldéig, aztán szépen elhelyezkedni a kóstolóhelyiségben. És várni a csodát. Az meg jött is rendületlenül. Három részben. Vigyázat! Kattintás után 18 karikás tartalom! (Az első meztelen nős kép a Pécsi Borozón.)

kenszei
2011. december 6. 8ó
Cikkek
Borkultúra Szabadegyetem Szekszárd

Jubileumi 25. alkalmára invitálja az érdeklődőket kóstolóra a Szekszárdi Borkultúra Szabadegyetem december 7-én 18 órai kezdettel a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karának aulájába. Az est elnevezése magában foglalja a kóstoló tematikáját is: „Budafoki Pezsgők” avagy karácsonyváró pezsgőkóstoló. Az est házigazdája Szentesi József borász lesz a Szentesi Pincészet és J&J Pezsgőmanufaktúrától.

bori
2011. december 4. 8ó
Cikkek
Olvasóink kedvencei 2011-ben

Az év vége felé mindenki választ, szavaztat, keres, kutat, díjaz. Mi most nem a saját "díjazottjainkat" szeretnénk megjelölni, hanem a Pécsi Borozó Olvasók Kedvence 2011 díjakat nevesíteni. Azaz ebben az esetben az olvasóink véleményére vagyunk kíváncsiak, akiknek több kategóriában is felajánljuk a jelölést lehetőségét. Jelölhetik a legjobbnak kedvenc borukat, borászukat, boreseményüket stb. Részletek a hajtás után!

Pécsi Borozó
2011. december 3. 6ó
Cikkek
Francia vacsoraest a Pezsgőház Étteremben

Az alig egy hónapja megrendezett vacsoraest sikerén felbuzdulva a Pezsgőház Étterem újra egy konyhába küldi a jól összeszokott Fabrice Gonet és Faragó István párost, akik ismét remek ételekkel készülnek. Az estet pedig Hargitai Veronika kellemes énekhagja fűszerezi majd. 

bori
2011. december 2. 15ó
Cikkek
Képzési felhívás

Az eddig is magas színvonalú turizmussal kapcsolatos képzések mellé a következő félévtől a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézete új szakirányú továbbképzést indít Borturizmus és borgasztronómia címmel. A három féléves levelezős képzéssel képzéssel a Kar szeretné erősíteni a régióban amúgy is felívelőben lévő borászati ágazatot és még több jól képzett szakembert adni a szektornak.

bori
2011. december 2. 6ó
Cikkek
Forrai Ferenc kiállítása Szekszárdon

A számos szekszárdi bornak arcot adó fiatal grafikus, Forrai Ferenc kiállítása látogatható meg a Szekszárdi Bormúzeumban. Hogy meddig, azt nem tudni, de aki nem látta, még bepótolhatja. Egészen addig, amíg a múzeum meg nem nyit. Minden egyéb információ a hajtás után.

PB
2011. november 30. 08:00:19
Cikkek
Planina Borház és Szabó Pince borkóstoló

Vörös vagy fehér? Most nem kell senkinek sem választania, hiszen Szabó Zoltán és Horváth Zoltán mindkét fajtáról bőségesen gondoskodik majd, hogy megalapozza a hangulatot Tatati Tibor kiállításának megnyitójára és a Šokadija zenekar koncertjére. Minderre pedig december 2-án kerül sor a Nappali Bárban.

bori
2011. november 29. 8ó
Cikkek
Séfportré

A százötven éves Fülemüle Csárda az elmúlt évben új tulajdonos kezébe került, amelynek köszönhetően teljes arculatváltáson esett át, mind belső- és külsőleg, mind gasztronómiailag. A visszajáró vendégek egyre szélesebb körben dicsérik a csárdát. Kósa Tibor konyhafőnökkel beszélgettem múltról, megújulásról és jövőről, és arról hogy mitől különleges a sváb konyha. Ahogy közeledem a kerthelyiség bejárata felé, nyomban két pincér siet segítségemre. Ha vendégként érkeztem volna, nyomban elgyöngülök a figyelmesség láttán, amelyet egyre ritkábban tapasztalok a hazai gasztrofronton. A sváb konyha csábítását most visszautasítom, a ház séfje után érdeklődöm, aki hamarosan meg is érkezik az ínyencségek boszorkánykonyhájából.

Váncsodi József
2011. november 28. 8ó
Cikkek
Az ültetvénytől a csészéig

Ha belegondolunk, hogy az a finom, gőzölgő tea, amit iszunk, mekkora utat tett meg, mire hozzánk eljutott, csodálatos érzés kerít hatalmába. Távoli országokban sok ember dolgozott rajta, hogy aromája, minősége épp a megfelelő legyen. Nézzük, milyen az az út, amit a tealevél az ültetvénytől a csészénkig megtesz! Az első kérdés: mikor van a teaszüret?

Ms Tea
2011. november 26. 8ó
Cikkek
Pinot noir teszt

A franciák úgy tartják, egy borász életében csak egyszer tud igazán jó pinot készíteni. Nem véletlenül. A pinot noir az egyik leginkább megfoghatatlan szőlőfajta. A belőle készülő bor nehezen meghatározható: a környezetére rendkívül érzékeny fajta látványosan reagál a változásokra. Az eszményi megjelenése talán csak Burgundiában, a Cote d'Or területén fordul elő, a világ leghíresebb pinot noir-jai innen származnak, de több amerikai borászatot is a legjelentősebb pinot termelőként tartanak számon. Mindenesetre a pinot noir neveléséhez kellő elszántság és szeretet kell. A szőlőfajta sok odafigyelést igényel, gyenge ellenálló képessége mellett a nehezebben, és viszonylag szűk időtartományban meghatározható szüreti időszak okozhat fejtörést a borásznak. Ráadásul a borász akkor sem dőlhet hátra, ha sikerül jó bort készíteni: a pinot noir eladása is kihívás.

mÁkos & mz
2011. november 25. 8ó
Összesen 2575 db találat. 172/258 oldal.