Kérem Várjon!
Cikkek
Challenge International du Vin 2011

Nyilvánosak a Challenge International du Vin 2011 eredményei, a Bordeaux-i borversenyen idén összesen 37 magyar bort díjaztak éremmel. Nyolc aranyból 4, tizenkét ezüstből 2, tizenhét bronzból 5 a Pannon Borrégióból származik, ezzel Eger után a második legeredményesebb magyar küldöttség a dél-pannóniai. Aki a teljes listát eredetiben böngészné, íme a link, a többiek kattintsanak, itt a pannon érmesek listája.

bori
2011. április 18. 18ó
Cikkek
Fröccs-kalauz: Platán Söröző

Kezd normalizálódni az időjárás, egyre több helyen építik fel az idei kerthelyiséget, és egyre csökken az elfogyasztott vörösborok aránya. Egyszóval itt a tavasz, (és idén korábban ébredtünk) indul a Pécsi Borozó Fröccs-kalauza. A megszokott őszinteséggel, hetente egy fröccsöző-hellyel. Viszont lehet újrázni a tavalyi helyeket, várjuk a javaslatokat. Rögtön egy erős választással nyitunk, meglepetés a panel alatt, ott, a Nagy Jenő utcában.

a szerk.
2011. április 18. 8ó
Cikkek
Látogatás a villányi Mayer Pincében

Legalábbis Mayer Márton villányi borász ekképpen helyezi el pincészetét a borvidék termelői között. A Mayer Pince és Panzió a Bock Pincészet tőszomszédságában található, ezt pozitívumként éli meg Mayer Márton, nem pedig hátrányként. Inkább erősítjük egymást, sőt, ha ott teltház van vagy a vendégek másféle borokat szeretnének kóstolni, akkor átjönnek hozzám – mondja Mayer, aki hozzáteszi, hogy semmivel sincs rosszabb helyzetben, mint a nagyok, az én boraimat ugyanúgy elviszik mindet az utolsó palackig. Van egy visszatérő réteg, aki kifejezetten az én boraim miatt jön Villányba.

Keresztény mÁkos
2011. április 16. 8ó
Cikkek
Medvehagyma-fesztivál Orfűn

Hétvégén még lehet alapanyagot, vagy ötletet gyűjteni receptversenyünkhöz Orfűn, a hagyományos Medvehagyma-fesztiválon. Április 15-17-ig medvehagymás ételek, előadások és gyerekprogramok várják a medvehagyma szerelmeseit a Muskátli Vendéglő udvarában.
 

bori
2011. április 15. 8ó
Cikkek
Spenótos receptek

A spenót a legkorábbi friss zöldség. Igazi tavaszhírnök, hiszen tél vége felé már megjelenik a piacokon, és harsogó zöld színével felélénkíti a standok kínálatát, hirdeti a tavasz közeledtét. A spenót, legyen az tenyérnyi, húsos, hólyagos levelű, ovális vagy apróbb levelű, csokros, sötét-, vagy világoszöld színű, aki szereti a tavasz végéig készíthet belőle változatos, friss ételeket. Használhatjuk levesekhez, mártásokhoz, tésztaételekhez, köretekhez, salátákhoz. Előnyére írható, hogy könnyen elkészíthető, jól emészthető, kalóriában szegény, ellenben vitaminokban gazdag.

Tündér
2011. április 14. 8ó
Cikkek
Utazzon velünk Elzászba!

Utazni vágyó olvasóink figyelmébe ajánljuk a következő last minute lehetőséget: a Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter szervezésében és támogatásával indul egy lelkes, borturizmussal és falusi turizmussal foglalkozó csoport tanulmányútra Ausztriába, Németországba és Franciaországba április 30. - május 6. között. Lemondások miatt felszabadult 6 last minute hely a buszon, amire borászok, borkedvelők, borbarátok, falusi turizmussal és helyi termékekkel foglalkozók vagy ilyenek iránt érdeklődők egyaránt jelentkezhetnek. Az ár rendkívül baráti, viszont szerdáig (április 20.) kell rendezni a pénzügyi hátteret. Az érdeklődők kattintsanak, jönnek a részletek!

bori
2011. április 13. 14:10:38
Cikkek
Magyar borok a kínai piacon

 „Fogunk mi még kínai bort inni!” – a Pécsi Borozó körképéből ez az általános vélemény rajzolódik ki. Kínára néhány éve még a legnyitottabbak is borszempontból jelentéktelen országként tekintettek. Ahogy ez a világpolitika és a gazdaság számtalan területén is igaz, az ország az élre tör és kiemelt szerepét lassan a vak is észre kell, hogy vegye. Sok szekszárdi és villányi borászat exportál már ma is bort az ázsiai országba. Ha azonban Kína így fejlődik tovább, néhány év múlva legalább ennyit fogunk importálni is.

Radics M. Péter
2011. április 13. 8ó
Cikkek
Húsvéti gasztrovásár a Képtárban

Ha a kötelező húsvéti sonka-kalács-tojás hármason túl is szeretnénk belelátni a húsvét gasztronómiai történetébe, szokásaiban, lehetőségeibe, akkor most hétvégén kerekedjünk fel, és menjünk a Papnövelde utcába, a Modern Magyar Képtárhoz. Gasztrovásárt szervez itt ugyanis a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága április 16-17. között. Borait hozza Házler Enikő és Tiffán Imre, mézeskalácsot formáz Polgár Zsuzsa és Tárnyoky Csaba, de lesz még MecsekTea és Kacsándi-lekvár. A pálinka Brill lesz, a csokitojás meg Kakasbonbon. Kihagyhatatlan alkalom, mi is ott leszünk.

bori
2011. április 12. 8ó
Cikkek
Németországban díjazták a szekszárdi borászt

A német Baden-Württemberg tartományi Borászati és Állam Minisztériumok öt éve alapították az ArtVinum rendezvényt és a hozzá kapcsolódó díjakat. Minden évben kiadják a 28 ezer hektáros két borvidék (Baden és Württemberg) legszebb fehéés vörös borainak díját, ill. egy-egy nemzetközi díjat az „Év Ifjú Európai Borászának”, ill. az „Év Európai Borszakértőjének”. A „European Wineexpert” díjat előzőleg a Barolo atyja, az olasz Luciano Sandrone, ill. a spanyol Alejandro Fernandez kapta, idén a díjat a szekszárdi Heimann Zoltán vehette át.

bori
2011. április 11. 08:46:35
Cikkek
Gyorsjelentés az idei villányi borversenyről

Idén is megrendezték, pontosan negyvenharmadszor a villányi borversenyt. Az eseményen részt ugyan nem vehettünk, de az eredmények eljutottak hozzánk is. A verseny kiemelt bora lett az Ördögárok Cuvée 2007 Günzer Zoltántól, a champion-díj mellett azonban még született 15 nagy aranyérem ( egy rozé, három fehér, a többi veres) és 80 aranyérem is. Összesen 314 bor versengett az idén, az aranyérem (kicsik és nagyok) mintegy 15 százaléka származott csupán a tavalyi évjáratból.

bori
2011. április 9. 8ó
Összesen 2581 db találat. 192/259 oldal.